Hogyan készítünk gyorsan egy finom tál pasta-t?

Gyorsan egy finom tál pasta

Hogyan készítünk gyorsan egy finom tál pastat?


Egy magára valamennyit is adó olasz mamma minden nap készít valamikorra - ebédre vacsorára, éjjeli nassolásra vagy ha ez mind nem jön össze, reggelire - egy tál pasta-t, és így nem meglepő, hogy egy átlag olasz több mint 23 kg (huszonhárom kiló, igen!) pastat eszik meg egy év alatt.

Namost ezt nem várjuk el tőletek, de ha az év minden hetére jut egy tál Italia, akkor annak nagyon örülnénk. A fennmaradó két hetet remélhetőleg úgyis nálunk töltitek itt, Toszkánában!

Azt tűztük ki célul, hogy 50 egyszerű receptet felteszünk a honlapra. Így ha nem is mind az 52 hétre az évben, de legalább 50-re jut majd egy-egy finomság.

Egyelőre a kedvenceinkkel indulunk és folyamatosan teszünk fel újakat, amíg elérjük a bűvös 50-et. Ide kattintva találjátok őket.

A receptek nem kimondottan arra íródtak, hogy egy kerek születésnapi vacsorán a vendégsereget ámulatba tudjátok ejteni, hanem pont arra, amit a címben mondunk, mégpedig hogy „gyors” és „finom” legyen amit főzünk, és persze ámulatba essen mindenki aki az asztalnál ül – ma certo!


A Tészta

Talán egy pár szó a tésztáról, pontosabban az olasz „pasta”-ról, amely egyértelműen az olaszok kedvenc étele, messze a pizza előtt, hisz az olaszok szinte SOHA nem sütnek pizzát az otthoni sütőben! Több mint 300 féle pasta forma létezik, és ezeknek több mint 1000 neve van, vagyis egy és ugyanazt a formát két különböző régióban ugyanúgy eszik, de másként hívják, ezért meg van bocsátva, ha egy vendéglőben értetlenül nézzük az étlapon a neveket.

...és most lássuk k az alapokat. Hogyan főzzünk tésztát?

Jó, jó... azt mindenki tudja... De biztosan??? Katt IDE, és megláthatjátok, hogy Ti jól tudjátok-e!

Ha pedig már megy az elmélet és már csak jó alapanyagokra van szükségetek a tésztafőzéshez, aktuális olasz tészta választékunkat is megnézhetitek.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.