Rólunk, vagyis mi is az a Culinarium
Tuscany

Rólunk

Rólunk - avagy mi is az a Culinarium

A Culinarium Gasztrokalandozási Társaságot 2014-ben alapítottam itt Toszkánában. Célom az volt, hogy a közös gasztronómiai élményeken keresztül érdekes és értékes közösségeket teremtsek az idelátogató vendégeimből, akik a toszkán konyha és az itteni borok valamint tartalmas beszélgetések segítségével találják meg az olasz életérzést, a nyugalmat, és talán olyan barátokra lelnek akiket egy életre megtartanak.

Mikael C Szabo, Casa Delizia, Lajatico, Toszkána

A Culinarium tevékenysége alapvetően két csoportba osztható:

„Retreat” jellegű pihenések Toszkánában, a Casa Deliziaban:

A 200 éves kőházunk 3 szinten, tágas közös terekkel, teraszokkal, kerttel és nagy konyhával ideális szinhely egy pár nap relaxálásra. Ittléted alatt a környező városkákba, településekre kirándulunk, ahol piacokat, termelőket látogatunk, vagy a medence mellett napozol, ha erre van kedved. Esténként közösen főzünk, és a cikádák hangjára, a naptól még meleg teraszon, lampionok alatt megesszük amit főztünk, úgy mint egy jó hangos olasz család. Megérkeztél Toszkánába ahol a ciprusok és az olíva fák adják a megfelelő kulisszát és motivációt.

A konyhában friss, kiváló minőségű alapanyagokból főzünk együtt az olasz konyha legjobbjaiból. Saját tésztákat készítünk, cukkini virágokat töltünk, polipot grillezünk és még sok minden mást. Fontos tudni, hogy a konyhában saját kezűleg dolgozol, nem csak jegyzetelsz vagy filmezel a telefonoddal miközben egy séf megmutatja, hogyan főz.

A résztvevők száma maximálisan a kellemes 8 fő.

Gasztrotúrák Olaszországban és a világ minden táján:

Tevékenységünk másik pillérjei a „Culinarium Gasztrotúrák”, melyeket 2018 óta kínáljuk. Ezek aktív nyaralások, kis 8-10 fős csoportban, ahol a fő téma az adott célpont gasztronómiája, ételei és (ha vannak) borai meg egyéb termékei. Borászatokat, sajt- vagy kolbászkészítőket, helyi termelőket, kertészeteket látogatunk meg, mindig az adott helyszín különlegességeire figyelve. Kis hangulatos éttermekben és kávézókban üldögélünk, és megpróbálunk a turista csapásokat elkerülve igazi helyi gyöngyszemekre lelni. A kultúra is fontos számunkra, így minden túra szerves része az építészet meg a helyi történelem, amelyet igyekszünk helyi, magyar idegenvezetővel megtekinteni. Ezek az utazások követik az évszakokat, legyen szó akár szüretekről, olívabogyó szedésről vagy szarvasgomba vadászatról az erdőben. A téli félévben, amikor Toszkána kicsit hűvösebb, évente felváltva Ázsiába és/vagy Dél-Amerikába visszük ügyfeleinket.

Családok, baráti társaságok vagy akár cégek minden Toszkán retreatet és gasztroutazást egyénileg is megrendelhetnek, személyre szabhatnak, amennyiben 7-8 fős a társaság.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.