Rólunk, vagyis mi is az a Culinarium
Tuscany

Rólunk

Rólunk - avagy mi is az a Culinarium

A Culinarium tevékenysége alapvetően két csoportba osztható:

Főzőtanfolyamok:

Egyrészt igazi főzőtanfolyamokat kínálunk, ahol az a cél hogy megtanítsunk különböző olasz ételeket főzni. Ezek a főzések leginkább Toszkánában történnek, a 200 éves kőházunk tágas nagy konyhájában ahol a ciprusok és az olíva fák adják a megfelelő kulisszát és motivációt. Budapesten is szoktunk főzni, főleg a téli hónapokban, hogy „ne jöjjünk ki a gyakorlatból”... Ezeket a Facebook oldalunkon szoktunk spontán meghírdetni.

A toszkánai Főzőkurzusainkon piacokat és néhány kiválasztott termelőt is meglátogatunk, de a hangsúly egyértelműen a konyhai munkán fekszik, ahol friss, kiváló minőségű alapanyagokból főzünk együtt az olasz konyha legjobbjaiból. Saját tésztákat készítünk, cukkini virágokat töltünk, polipot grillezünk és még sok minden mást. Fontos tudni, hogy a konyhában saját kezűleg dolgozol, nem csak jegyzetelsz vagy filmezel a telefonoddal miközben egy séf megmutatja, hogyan főz.

A résztvevők száma itt is maximálisan a kellemes 8 fő.

Gasztrotúrák:

Másrészt a már híres „Culinarium Gasztrotúrákat” kínáljuk, azaz rövid, de aktív nyaralásokat, kis, maximum 8 fős csoportban, ahol a fő téma az adott célpont ételei és borai. Borászatokat, sajt- vagy kolbászkészítőket, helyi termelőket, kertészeteket látogatunk meg, mindig az adott helyszín különlegességeit kidolgozva. Kis hangulatos éttermekben és kávézókban üldögélünk, és megpróbálunk a turista csapásokat elkerülve igazi helyi gyöngyszemekre lelni. A kultúra is fontos számunkra, így minden túra szerves része az építészet meg a helyi történelem, amelyet igyekszünk helyi, magyar idegenvezetővel megtekinteni. Ezek az utazások követik az évszakokat, legyen szó akár szüretekről, olívabogyó szedésről vagy szarvasgomba vadászatról az erdőben. A téli félévben, amikor Toszkána kicsit hűvösebb, évente felváltva Ázsiába és/vagy Dél Amerikába visszük ügyfeleinket.

Minden főzőkurzus és gasztrotúra egyénileg is megrendelhető, személyre szabható, amennyiben 8 fős a társaság.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.