Olio e peperoncino - Calabriai csípős tészta

Olio e peperoncino

Pofonegyszerű és isteni étel. Az éjféli spaghetti-evés klasszikusa.

Az éjféli spaghetti-evés klasszikusa.

Elkészítés

Megfőzöd al dentere a spaghettit (egy perccel KEVESEBB idő alatt, mint ami a zacskóra van írva), leszűröd, majd vissza a még meleg fazékba, de ne lángra.

Friss finom olívaolajat rálöttyintesz, majd egy (fél?) kanál Calabriai Csípőst rákeversz, és megvárod, hogy az isteni illatok a konyhában szétterjedjenek! Persze egyéni ízlés és csipősség-tolerancia kérdése, hogy ki mennyit tesz rá a tésztára az elképesztő calabriai csípősből. Én egyszerűen imádom! Minél jobban csíp, annál jobban esik. 

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.