4 éjszaka / 5 Nap - All inclusive!
Ez a Culinarium legrébbi, már 10 éve sikerrel futó rövidebbik all-inclusive Gaszrotúrája.
Egy igazi "kóstoló", amelyben Toszkána szépségeibe, kultúrájába és gasztronómiájába kapunk betekintést. Gyertek, tartsatok velem!
Időpontok:
- 2025. ápr. 26. (5 nap)
- 2025. jún. 28. (5 nap)
Képek, ízelítőnek:
A 5 napos túra díja: 1 100,00 EUR / fő
Milyen ez az utazás?...
Ez a gasztrokalandunk 5 nap alatt egy izgalma betekintést, egyfajta "kóstolót" ad Toszkánából, nem utolsó sorban a toszkán gasztronómiából. Együtt kirándulunk, kóstolgatunk és főzünk. Ez a kaland ideális mindenki számára, aki csak pár napnyi olasz életérzést szeretne jó társaságban magába szívni.
A főbb tudnivalók:
- Minimum 2 közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
- Sajtüzem-látogatás ebéddel
- A Livornoi vásárcsarnok látogatása, olívaolaj kóstolással
- Tenger gyümölcse ebéd a Livornoi piacon
- Városnézés San Gimignanoban, Livornoban és Volterrában
- Andrea Bocelli kávézója és Teatro del Silencio látogatása
- Minden étkezéshez Prosecco / bor / ásványvíz
- Minden nap reggeli - könnyű ebéd vagy kóstolás - vacsora
- Szállás a Casa Deliziaban, a 200 éves toszkán kőházunkban, kétágyas szobában
- Az árban benne van minden helyi transfer
- Magyar nyelvű túravezetés
Repülés:
IDE: RYANAIR 10:10 - 11:55
VISSZA: RYANAIR 14:50 - 16:30
A napi bontású, részletes programért katt a gombra!
Első nap - Érkezés és Peccioli
Önálló érkezés Pisába, ahol a reptéren várlak benneteket. Egy klasszikus olasz "cornetto e caffe" után azonnal Andrea Bocelli szülőfalujába, Lajaticoba indulunk, a túránk bázisára. Miután mindenki elfoglalta a szobáját kis olasz zene mellett egy pohár itallal a kezünkben elkészítsük az ebédet, a már hagyományos toszkán köszöntőt! Megérkeztetek a Culinarium világába!
Egy kis szieszta után délután beugrunk Bocellihez egy kávéra majd Peccioliba megyünk, a 2024-as "Olaszország faluja" címet viselő kis ékszerdobozba ahol sok különlegességet tekintünk meg. A nap aperitivojat Peccioliban fogyasztjuk az egyik kedvenc teraszomon. Ezen a napon már főztünk, tehát egy ropogós pizzára beülünk a 3 lányhoz, akik a designhoz nem-, de a pizza készítéshez annál többet értenek!
Este haza, kis beszélgetés a teraszon vagy a szalonban annak aki még bírja...
Második nap - Volterra és San Gimignano
Ezen a napon Toszkána két fő látványosságát látogatjuk meg. Reggel a szomszédos Volterraval kezdjük. Amerre nézünk, ciprusokkal övezett dombokat látunk, és persze juhokat, teheneket és búzamezőket - ez Toszkána a köbön! Volterra a mai napig az Italiai alabástromgyártás fellegvára. Sok izgalmas boltot fogunk látni, ahol a szarvasgombától a sajton át a vaddisznókolbászig mindent meg lehet találni.
Ebédre egy sok éve rendszeresen látogatott sajtüzembe indulunk, ahol Giovanni több mint 1000 birkája közt fogyasztunk egy izgalmas juhsajt témájú ebédet. Aki akar, itt remek sajtokat tud hazavitelre venni.
Ebéd után kis szünetet tartunk, majd irány a kb. 50 percre fekvő San Gimignano - a híres középkori tornyok városa, az egyik legjobban látogatott toscanai nevezetesség. Mivel látogatásunk gasztronómiai jellegű, elsőként betérünk a "kopasz néni kávézójába", ahol Marcella finomságait kóstoljuk egy csésze Espresso vagy Cappuccino mellett. Önállóan sétálunk felfelé a városban, a séta során ki-ki a maga kedve szerint a számára tetsző boltokba kukkanthat be (van len-, bőr-, porcelán-, és persze mindenféle emléktárgy vásárlására lehetőség). A főtéren megkóstoljuk Sergio, a 4-szeres fagyi világbajnok fagyiját, és mindenki szétszéled. Egyeztetett időben újra találkozva beleharapunk a szerintünk világ legjobb pizzájába, amit egy pohár sörrel öblítünk le! Aki akar, az el tud látogatni a Campatelli házba, amelyben jól látjuk, hogy egy gazdag helyi család hogyan élte életét a középkortól századunkig
Harmadik nap - Vespák és Lari
Nem sokan tudják hogy a mindenki által imádott kismotor, a Vespa, nem egy Torinoi vagy Milanoi, ne add Római gyársoron született 1946-ban, hanem itt a szomszédunkban, a toszkán Pontederaban. Ma egy kedves kis kávézóban reggelizünk, és utána elindulunk a Vespa múzeumba ahol a kezdettől napjainkig követhetjük az ikonikus kétkerekű történetét, de nem csak Vespákat, hanem Ape- Gilera, Ducati és Aprilia motorak látunk a 1930-as évektől, hisz ma már a Piaggio cég a világ (!) legnagyobb kétkerekűgyártója.
Ebédre Lariba megyünk, ahol nem csak a világhírű Martelli tésztamanufakturát látogatjuk meg ahol csak napi 1000 kiló prémium pastát csinálnak, hanem belesünk Barbarához és Simonehoz is, akik lassan 10 éve a kedvenc hentesünk. Ha szerencsénk van Simonenak van ideje megmutatni hogy hogyan készül az olasz sonka meg a szalámi. Ebéd a téren Matteonál - imádni fogjátok!
Délután kis Én-idő, majd közös főzés. Steaket eszünk, mégpedig az igaszi toszkán Bistecca Fiorentinat ami olyan vastag hogy az élén megáll!
Negyedik Nap - Livorno és a nagy hal nap!
Reggeli után hamar Livornoba indulunk hogy korán érjünk a piacunkra, a 130 éves Mercato Centrale vásárcsarnokba. A csarnokot már az építkezésnél is társadalmi vita övezte hisz sokan kérdezték hogy miért kell hogy Livorno építse az ország legnagyobb vásárcsarnokát. A 34 méteres szabad belmagasság alatt majdnem 200 stand található.
Feladatunk, hogy frissen szerezzük be a nap főzéséhez az alapanyagokat. A piacon nem csak olívaolajat meg a Livornóiak hagyományos puncs italukat kóstoljuk, hanem a 34m magas térben egy pompás hal ebédet is fogyasztunk. A csarnok előtti zöldség piacon folytatjuk, ahol terveink szerint néhány különleges zöldfélét is találunk. Egy kis önálló séta a városban, és szép idő esetén egy kis kirándulás a tengerhez ahol a napon (?) ülve egy pohár itallal a kezünkben élvezzük a dolce far nientét. Hazaérve egy kis én-idő után a konyhában gyülekezünk ahol a rákok a tintahalak és a szardellák világába sűllyedünk és egy pompás vacsorát főzünk amelyet finom Vermentinoval leöblítünk! Ez lesz egyenlőre az "utolsó vacsoránk", de bízunk benne hogy újra találkozunk!
Ötödik nap
Reggel korán bepakolunk, és irány a reptér, ahol szomorú búcsút veszünk, és reméljük, hogy új ismeretségekkel, sok benyomással, és Toszkána kitörölhetetlen képeivel indultok hazafelé.
A 5 napos túra díja: 1 100,00 EUR / fő
Hívj WhatsApp-on!
...vagy telefonon: +39 334 767 5576
Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.
Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2025. febr. 25 - márc. 09. (13 nap)
Culinarium Thaiföld - 13 nap (Thaiföld) - 2025. márc. 11 - 20. (10 nap)
ARGENTINA - CHILE - URUGUAY (Dél Amerika - körút) - 2 szabad hely - 2025. ápr. 09 - 14. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 3 szabad hely - 2025. ápr. 16 - 23. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2025. ápr. 26 - 30. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 3 szabad hely - 2025. máj. 14 - 21. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. máj. 24 - 28. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. jún. 03 - 08. (6 nap)
ANDALÚZIA (Dél-Spanyolország) - BETELT - 2025. jún. 11 - 16. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. jún. 18 - 25. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2 szabad hely - 2025. jún. 28 - júl. 02. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 2 szabad hely - 2025. nov. 13 - 22. (10 nap)
ARGENTINA - CHILE - URUGUAY (Dél Amerika - körút)
Gasztrotúrák ÁSZF »