Toszkán Kóstoló
Tuscany

Toszkán Kóstoló

4 éjszaka / 5 Nap - All inclusive!

Ez a Culinarium legrébbi, már 10 éve sikerrel futó rövidebbik all-inclusive Gaszrotúrája.

Egy igazi "kóstoló", amelyben Toszkána szépségeibe, kultúrájába és gasztronómiájába kapunk betekintést. Gyertek, tartsatok velem!

Időpontok:

  • 2025. ápr. 26. (5 nap)
  • 2025. máj. 24. (5 nap)
  • 2025. jún. 28. (5 nap)
Kérdeznék az útról →

Képek, ízelítőnek:

A 5 napos túra díja: 1 100,00 EUR / fő

Milyen ez az utazás?...

Ez a gasztrokalandunk 5 nap alatt egy izgalma betekintést, egyfajta "kóstolót" ad Toszkánából, nem utolsó sorban a toszkán gasztronómiából. Együtt kirándulunk, kóstolgatunk és főzünk. Ez a kaland ideális mindenki számára, aki csak pár napnyi olasz életérzést szeretne jó társaságban magába szívni. 

A főbb tudnivalók:

  • Minimum 2 közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
  • Sajtüzem-látogatás ebéddel
  • A Livornoi vásárcsarnok látogatása, olívaolaj kóstolással
  • Ternger gyümölcse ebéd a 34m magas piacon
  • Városnézés San Gimignanoban, Livornoban és Volterrában
  • Andrea Bocelli kávézója és Teatro del Silencio látogatása
  • Minden étkezéshez Prosecco / bor / ásványvíz
  • Minden nap reggeli - könnyű ebéd vagy kóstolás - vacsora
  • Szállás a Casa Deliziaban, a 200 éves toszkán kőházunkban, kétágyas szobában
  • Az árban benne van minden helyi transfer
  • Magyar nyelvű túravezetés

A napi bontású, részletes programért katt a gombra!

Első nap - Érkezés és Livorno

Önálló, (nagyon) korai érkezés Pisába, ahol a reptéren várlak benneteket. Egy klasszikus olasz "cornetto e caffe" reggeli után azonnal Livornoba indulunk hogy szombat lévén, korán jussunk a piacunkra, a 130 éves Mercato Centrale vásárcsarnokba. Feladatunk, hogy frissen szerdezzük be a nap főzéséhez az alapanyagokat. A piacon nem csak olívaolajat meg a Livornóiak hagyományos puncs italukat kóstoljuk, hanem a 34m magas térben egy pompás hal ebédet is fogyasztunk. Lesz zöldség piac, önálló séta a városban, és szép idő esetén egy kis kirándulás a tengerhez ahol a napon (?) ülve egy pohár itallal a kezünkben jobban megismerkedünk egymással.

Délután hazaindulunk Andrea Bocelli szülőfalujába, Lajaticoba, ahol a túránk bázisa lesz. Mindenki elfoglalja a szobáját és pár óra pihenés után (mindenki korán kelt) majd olasz zene mellett egy pohár itallal a kezében segít elkészíteni a vacsorát ezen a nagy hal napon! Megérkeztetek a Culinarium világába!


Második nap - San Gimignano

Reggeli után irány a kb. 50 percre fekvő San Gimignano - a híres középkori tornyok városa, az egyik legjobban látogatott toscanai nevezetesség. Mivel látogatásunk gasztronómiai jellegű, elsőként betérünk a "kopasz néni kávézójába", ahol Marcella finomságait kóstoljuk egy csésze Espresso vagy Cappuccino mellett. Önállóan sétálunk felfelé a városban, a séta során ki-ki a maga kedve szerint a számára tetsző boltokba kukkanthat be (van len-, bőr-, porcelán-, és persze mindenféle emléktárgy vásárlására lehetőség). A főtéren megkóstoljuk Sergio, a 4-szeres fagyivilágbajnok fagyiját, és mindenki szétszéled. Egyeztetett időben újra találkozva beleharapunk a szerintünk világ legjobb pizzájába, amit egy pohár sörrel öblítünk le! Aki akar, az el tud látogatni a Campatelli házba, amelyben jól látjuk, hogy egy gazdag helyi család hogyan élte életét a középkortól századunkig.

Délután Peccioliba megyünk, a 2024-as "Olaszország faluja" címet viselő kis ékszerdobozba ahol sok különlegességet tekintünk meg. A nap aperitivojat Peccioliban fogyasztjuk. Röviden bevásárolunk, majd hazaérve (persze mindenkinek egy kis én-időt hagyva előtte) kezdődik a közös főzés ami ezen a napon pl. egy nagy tál pasta vagy kettő lehet egy friss salátával.

Harmadik nap - Volterra

Ezen a napon Toszkána egyik legszebb vidékére, a szomszédos Volterrába látogatunk. Amerre nézünk, ciprusokkal övezett dombokat látunk, és persze juhokat, teheneket és búzamezőket - ez Toszkána a köbön! Volterra az Etruszk civilizáció egyik fő települése volt a római kor előtt, és a mai napig az Italiai alabástromgyártás fellegvára. Sok izgalmas boltot fogunk látni, ahol a szarvasgombától a sajton át a vaddisznókolbászig mindent meg lehet találni.

Aperitivonkért betérünk egy nagyon egyedi Gin-manufaktúrába, ahol toscanai fűszerekkel ízesített gint és Vermouthot kóstolunk.

Ebédre egy sok éve rendszeresen látogatott sajtüzembe indulunk, ahol Giovanni több mint 1000 birkája közt fogyasztunk egy izgalmas juhsajt témájú ebédet. Aki akar, itt remek sajtokat tud hazavitelre venni. 

Hazafelé menet betérünk a Bocelli kávézóba, ahol egy kávéra a vendégeink vagytok. Ha szerencsénk van, tudunk a mester által s.k. aláírt CD-ket venni.

Este közös főzés. Persze megint lakoma lesz, ha nem vigyázunk!


Negyedik nap - Vespák és Lari

Nem sokan tudják hogy a mindenki által imádott kismotor, a Vespa, nem egy Torinoi vagy Milanoi, ne add Római gyársoron született 1946-ban, hanem itt a szomszédunkban, a toszkán Pontederaban. Ma egy kedves kis kávézóban reggelizünk, és utána elindulunk a Vespa múzeumba ahol a kezdettől napjainkig követhetjük az ikonikus kétkerekű történetét, de nem csak Vespákat, hanem Ape- Gilera, Ducati és Aprilia motorak látunk a 1930-as évektől, hisz ma már a Piaggio cég a világ (!) legnagyobb kétkerekűgyártója.

Ebédre Lariba megyünk, ahol nem csak a világhírű Martelli tésztamanufakturát látogatjuk meg ahol csak napi 1000 kiló prémium pastát csinálnak, hanem belesünk Barbarához és Simonehoz is, akik lassan 10 éve a kedvenc hentesünk. Ha szerencsénk van Simonenak van ideje megmutatni hogy hogyan készül az olasz sonka meg a szalámi. Ebéd a téren Matteonál - imádni fogjátok!

Délután kis Én-idő, majd közös főzés. Steaket eszünk, mégpedig az igaszi toszkán Bistecca Fiorentinat ami olyan vastag hogy az élén megáll! A búcsúvacsoránkon még egy utolsó alkalommal mindent beleadunk!


Ötödik nap

Reggel korán bepakolunk, és irány a reptér, ahol szomorú búcsút veszünk, és reméljük, hogy új ismeretségekkel, sok benyomással, és Toszkána kitörölhetetlen képeivel indultok hazafelé.

A 5 napos túra díja: 1 100,00 EUR / fő
Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.