Hosszú Hétvége - Stockholm
Tuscany

Hosszú Hétvége - Stockholm

Egy csodálatos hétvége annak, aki Európa egyik legszebb fővárosát egy izgalmas időszakban, Karácsony előtt akarja megismerni. Lesz ABBA és Vasa múzeum, MAXburger, a tradicionális svéd "fika" és a fő attrakció: egy kirándulás a szigetvilágba egy gőzhajóval melyen - ígérem - az életetek legpompásabb svédasztalát találjátok. 10 fő, nem több: Tartsatok velem!

Időpontok:

 • 2024. nov. 28. (4 nap)
Kérdeznék az útról →

Képek, ízelítőnek:

Milyen ez az utazás?...

Stockholmba "hazamegyek" veletek. Svédországban születtem (és beszélem a nyelvet), Stockholmban éltem és dolgoztam, így tudom, hogy a karácsony előtti nyüzsgés az "Észak Velencéjében" egy páratlan hangulatot kelt bennünk, nem beszélve a különleges vásárlási lehetőségekről!



 • Szállás egy Design Hotelben - kétágyas szobában
 • MAX csodálatos hamburger ebéd
 • ABBA interaktív múzeum látogatása
 • VASA múzeum látogatása
 • HopOn HopOff City túra 
 • Üzleti EBÉD a pénzügyi negyedben
 • "FIKA" azaz délutáni kávétúra egy igazi szakértővel
 • KARÁCSONYI svédasztal egy gőzhajón a szigetvilágban
 • SÉTA Mikaellel a város világhírű Metróállomásain
 • autentikus KORV ebéd 
 • Transzfer reptér - város - reptér
 • Minden transfer Stockholmon belül

Ami nincs benne az árban:

 • Repülőjegy RYANAir (Nov 28, 08:45 - Dec 01, 08:45)
 • á la carte vacsora egy este (kb. €40)

Csütörtök, Érkezés és MAX:

Délelőtt érkezünk, és villámgyorsan, az Arlanda Expresszel bent is leszünk a városban. A város trendy negyedében "Söder"-en lesz a szállodánk, a SoFo (South of Folkungagatan) negyed mellett, ahol számtalan bárt, kávézót és vendéglőt találunk.

Ebédre azonnal elmegyünk a jelenleg legnagyobb MAX hamburgerezőbe. Az 1968-ban alapított MAX Svédország legrégibb hamburgerező lánca, és az első, és addig egyetlen aki miatt a nagy sárga M-betűs cég be kellett zárjon vendéglőket! A svéd lakósság 44%-a szerint a MAX hamburger a legjobb a világon (McD: 21% és BKing: 17%). 

 

Délután meglátogatjuk nemcsak Svédország, hanem Észak Európa leglátogatottabb látványosságát, a VASA múzeumot. A VASA csatahajó az egyetlen a világon épségben meglevő 16.-ik századi hadihajó. Az akkoriban világ legnagyobb csatahajója az első útján ki sem jutott a kikötőből és 1300 méter után emberi hiba miatt elsüllyedt. Feledésbe került és csak az 1950-es években találtak újra rá. A hajót majdnem teljesen épen sikerült kiemelni, és most egy saját múzeumban tekinthető meg. A múzeum környékén sok tucat történelmi hajót is fogunk látni.

Este közös vacsora, de mivel valószínűleg még tele lesz a hasunk, mindenki maga dönt hogy mit rendel (és fizet :-))


Péntek, HopON HopOFF - megismerjük a várost

A büfé reggelink után irány a HopOn-HopOff busz túrára. Svédországban nem nyitott a felső emelet, így melegben utazunk körbe és megtekintjük a város szépségeit. Ebédünket valahol a Pénzügyi központban, a vesszük magunkhoz. A déli "üzleti ebéd" egy svéd unikum - függetlenül a vendéglők esti árfekvésétől minden városi étterem igyekszik délben egy pompás "üzleti" ebédet kínálni ahol a víz, a kenyér- a vaj- és a saláta ingyenes. Próbáljuk ki!

A zenetörténelemben a Beatles és a Queen után - de a Rolling Stones ELŐTT - az ABBA adta el a legtöbb lemezt! Nem csoda hogy a város egyik legújabb interaktív múzeuma a legendás svéd együttesé: Irány az ABBA múzeum, ahol hologramokkal együtt színpadra tudunk lépni, a keverőpultban a zenéjüket újraírni, Bennynek vagy Agnethának öltözni és, és, és...

Vacsoránkat ezen a napon egy híres vendéglőben fogyasztjuk ahol a svéd hagyományos konyhával találkozunk amely sok meglepetést tartalmaz. Én rendelek :-)

Szombat, a legszebb piac, és persze a gőzös!

Reggeli után meglátogatjuk Skandinávia legpatinásabb piacát, ahol az évszázados épületben megtekintjük az északi konyha finomságait. Itt elengedlek benneteket egy kis időre, hogy önállóan bóklásszunk a standok közt. Amikor újra találkozunk a világ legjobb rák szendvicse lesz ebédre!

Délután Madelin-nel futunk össze, egy Magyar származású ex modellel aki most cukrásznak tanul. Ki mutathatná jobban meg nekünk a svédek egyik kedvenc szokását a "fikázást". A "fika" (ejtsd: fíka - hosszú í-vel) a délutáni kávézás, szinte mindig valami édes süteménnyel amely könyörtelenül megszakít minden gyári- vagy irodai munkát. A svédek nem engednek a délutáni koffeinből, tehát mi sem. Madelin-nel csak egészségtelent de finomat eszünk!


Este jön a hétvége fő attrakciója: Egy 100+ éves történelmi gőzhajóra szállunk, ahol életünk svédasztalával találkozunk. Minden évben a Stockholmban jelen levő 7 gőzhajó nem hivatalosan, de "versenyzik" a legjobb karácsonyi svédasztal címért, így mindent beleadnak. Egy csodálatos élmény a már sötét (de ezer fénnyel világító) szigetvilágban szinte hangtalanul csúszni a vízen, és közben pompásat enni és inni. Az ételhez tradicionális "snaps" és sör tartozik. Jó lesz - én várom!


Vasárnap, sajnos túl korán haza

Korai kelés, mert Ryanair jóvoltábol a Budapest - Stockholmi járat is hajnali kelést jelent...

Stockholm nekem egy személyes program, egyfajta déja vue, egy "vissza a gyökerekhez" - tehát nagyon örülnék ha velem jöttök!


A 4 napos túra díja: 1 190,00 EUR / fő
Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.