4 éjszaka / 5 nap
Sevilla, Jerez és Cádiz – három város, három arc, mégis ugyanaz az andalúz varázs.
Felfedezzük Sevilla történelmi negyedeit, piacait és modern látványosságait, megkóstoljuk a legjobb tapasokat és sangriát, ellátogatunk a sherry szülőföldjére Jerezbe, és a tengerparti Cádizba, ahol a történelem és az óceán illata keveredik.
Lesz flamenco, sherry- és paella-élmény, de leginkább az andalúz élet szerethető ritmusa, a laza dél-spanyol hangulat.
Időpontok:
- 2026. ápr. 15. (5 nap)
A 5 napos túra díja: 1 790,00 EUR / fő
Milyen ez az utazás?...
A túradíj a következőket tartalmazza:
- 4 éjszaka szállás 4* Sevilla, kétágyas szobában
- Minden helyi transzfer reptértől reptérig
- Egésznapos kirándulás Cadizba
- Egésznapos kirándulás Jerezbe
- minden nap büfé reggeli és vacsora
- aperitívo, víz, bor az étkezésekhez
- Flamenco est
- Sherry kóstolás
- Sangria kóstolás
- Paella workshop
- minden belépődíj
- minden program
- piacok látogatása bevásárlási lehetőséggel
- magyar nyelvű idegenvezetés Mikaellel
A túradíj a repülőjegyet nem tartalmazza. A túrát a következő járathoz igazítottuk:
RYANAIR Budapest - Sevilla - Budapest
1. nap – Sevilla, az andalúz életérzés kapuja
Érkezés Sevillába a kora reggeli Ryanair-járattal. Rövid transzfer a belvárosi, elegáns 4 csillagos szállodába – a csomagokat leadjuk, de a szobákat csak délután lehet elfoglalni, ezért máris elindulunk felfedezni a várost.
Első állomásunk a Mercado de la Encarnación, ahol az andalúz ízek és illatok világa fogad bennünket. Megismerkedünk a helyi termékekkel, sonkákkal, olívaolajokkal, sajtokkal – és természetesen kóstolunk is. Innen csak pár lépés a híres Las Setas de Sevilla (vagyis „Sevilla gombái”), a város modern építészeti jelképe. Felmegyünk a tetőteraszra, ahonnan páratlan panoráma nyílik az egész városra.
Délután visszatérünk a szállodába ahol becsekkolunk majd egy kis pihenőt tartunk. Andalúziában a siesta szent: ilyenkor a város lelassul, hogy estére új energiával teljen meg.
Az első estét egy kellemes séta után egy tradicionális spanyol étteremben közös vacsorával zárjuk, igazi andalúz hangulatban.
2. nap – Sevilla kulturális és kulináris arca
Ma Sevilla művészeti és történelmi örökségét fedezzük fel.
Elsőként a királyi palotába, az Alcázarba látogatunk, amely építészetében a mór és keresztény kultúra lenyűgöző találkozása. A palota árnyas kertjei a nyugalom oázisai a város szívében.
Innen átsétálunk a Santa Maria del Sede katedrálishoz, amely a világ (!) legnagyobb gótikus katedrálisa. A templom mellett láthatjuk La Giralda nevezetű harangtornyot, amely eredetileg egy mór minaret volt
A nap folyamán megkóstolunk néhány különböző sangriát, és megtanuljuk, mitől lesz igazán jó ez a spanyol nemzeti ital.
Estére igazi andalúz élmény vár ránk: egy autentikus flamenco-előadás, ahol nincs díszlet, nincs pincér, csak a zene, a ritmus és a szenvedély.
A napot egy különleges vacsorával zárjuk – Sevilla, sőt talán egész Spanyolország egyik legrégebbi éttermében.
3.nap - Cadiz, Jerez és a Sherry világa
Ma kiszakadunk Sevillából, és útnak indulunk Cádiz és Jerez felé!
Cádiz egyszerre olyan, mint egy szabadtéri történelmi múzeum és egy pezsgő, életteli andalúz város. Itt először a piacot látogatjuk meg, majd a híres Rincón Gastronómico-ban kóstolunk bele mindenféle izgalmas helyi finomságba! Nem maradhat ki a város katedrálisa sem, és ha van kedvünk, felmehetünk a Tavira-toronyba, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk – persze a lépcsők megmászása egy kis izgalommal jár.
Jerez de la Frontera, kb. 60 km-re délre Sevillától, a sherry otthona. A meszes talaj tökéletes a szőlőnek, így itt minden a sherryről szól! Bebarangoljuk a régi belvárost, bóklászunk a Plaza del Arenal bárokkal és éttermekkel teli terén, a varázslatos Plaza de la Asunción hangulatos sarkain, és felfedezzük a keskeny utcákat, tele a tradicionális sherry bárokkal, a tabancos-okkal.
Különleges élményként ellátogatunk egy sherry bodega-ba, ahol végigkövethetjük a sherry készítésének folyamatát, és persze meg is kóstoljuk néhány legkülönlegesebb tételüket.
Nap végén visszatérünk Sevillába, ahol ismét egy finom andalúz vacsora vár ránk, hogy lezárjuk ezt a gazdag és ízekben gazdag napot.
4. nap – Sevilla új arcai és egy közös főzés
Ma ismét Sevillában maradunk, de egészen más oldalát ismerjük meg.
Délelőtt a Plaza de Toros legendás bikaviadal-arénájába látogatunk, ahol bepillantást nyerünk a dél-spanyol tradíciók és rítusok világába – ma már múzeumként működik, nem arénaként.
A Guadalquivir folyó partján sétálva elérjük a Torre del Oro arany tornyát, majd folytatjuk utunkat a María Luisa Park zöldjében, egészen a Plaza de España lenyűgöző építményéig, amelyet színes kerámiadíszítések és kis hidacskák tesznek mesebelivé.
Kora este különleges program vár: paella-készítő kurzus egy helyi főzőiskolában. Megtanuljuk a tökéletes paella titkát – és természetesen el is fogyasztjuk, közösen, jókedvűen.
5. nap – Hazautazás
Délelőtt elbúcsúzunk Sevillától.
A repülőnk 12:10-kor indul, ezért 10 óra körül indulunk a repülőtérre – fejünkben még a flamenco ritmusával és a sherry ízével.
A 5 napos túra díja: 1 790,00 EUR / fő
Hívj WhatsApp-on!
...vagy telefonon: +39 334 767 5576
Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.
Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2025. nov. 13 - 24. (12 nap)
ARGENTINA - CHILE (Dél Amerika - körút) - BETELT - 2025. nov. 28 - dec. 01. (4 nap)
Hosszú Hétvége - Stockholm (Svédország) - BETELT - 2026. febr. 05 - 14. (10 nap)
Csodálatos Thaiföld (Thaiföld) - BETELT - 2026. márc. 05 - 16. (12 nap)
ARGENTINA - CHILE (Dél Amerika - körút) - 2026. ápr. 15 - 19. (5 nap)
ANDALÚZIA (Dél-Spanyolország) - 2026. ápr. 25 - máj. 02. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2026. máj. 05 - 10. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2026. máj. 10 - 15. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 4 szabad hely - 2026. máj. 16 - 23. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2026. máj. 31 - jún. 05. (6 nap)
PROVENCE (Provence, Franciaország) - BETELT - 2026. jún. 07 - 12. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2026. jún. 13 - 20. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország)
Gasztrotúrák ÁSZF »