5 éjszaka / 6 nap
Andalúzia Spanyolország egyik legizgalmasabb régiója. Szinte egész Dél spanyolországot foglalja magába. Sevilliába utazunk, ebbe az izgalmas, történelemmel és gasztronómiával tele városba. Persze a Sherry hazáját Jerezt, és a tengerparti Cadizt is meglátogatjuk. Lesz Sherry kóstolás, Paella, Tapas- és Sangria, de sok szép látnivaló és kultúra is. Ez egy igazi gasztrotúra lesz a még meleg spanyol Októberben.
Időpontok:
- 2025. okt. 30. (6 nap)
( 2 szabad hely)
A 6 napos túra díja: 1 980,00 EUR / fő
Milyen ez az utazás?...
A túradíj a következőket tartalmazza:
- 5 éjszaka szállás 4* Sevilla, kétágyas szobában
- Minden helyi transzfer reptértől reptérig
- Egésznapos kirándulás Cadizba
- Egésznapos kirándulás Jerezbe
- minden nap büfé reggeli és vacsora
- aperitívo, víz, bor az étkezésekhez
- Flamenco est
- Sherry kóstolás
- minden belépődíj
- minden program
- piacok látogatása bevásárlási lehetőséggel
- magyar nyelvű idegenvezetés Mikaellel
A túradíj a repülőjegyet nem tartalmazza. A túrát a következő járathoz igazítottuk:
RYANAIR Budapest - Sevilla - Budapest
1. nap
Érkezés Sevillába a kora reggeli Ryanair járattal, 09:35-kor.
Rövid busztranszfer a belvárosi 4* szállodához. A csomagokat leadjuk, a szobákat azonban csak délután lehet elfoglalni, ezért rögtön elindulunk felfedezni a várost.
Első állomásunk a belvárosi Mercado de la Encarnación, ahol megismerkedhetünk az andalúz termékekkel, és kóstolhatunk is néhányat. Ezt követően a közelben található Las Setas de Sevilla, vagyis a Sevilla Gombái következik, amely egy igazán különleges építészeti látványosság. Felmegyünk a tetőteraszra, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az egész városra.
Ezután visszatérünk a szállodába, ahol mindenki kicsit felfrissülhet. Andalúziában komolyan veszik a siestát: délután általában sok étterem és üzlet zárva tart, hogy aztán este, 20 óra körül újult erővel nyissanak ki, és szórakozást kínáljanak a vendégeknek.
Az estét egy rövid séta után egy tradicionális spanyol étteremben vacsorával zárjuk.
2. nap
Ma Sevilla kulturális és kulináris arcát fedezzük fel.
A nap főbb programjai:
- A sevillai királyi palota, az Alcázar meglátogatása, ami a kerttel kombinált építészeti csoda.
- A La Giralda katedrális megtekintése, amely Dél-Spanyolország egyik leglenyűgözőbb temploma.
- Különböző ízesítésű sangriák kóstolása, miközben megtanuljuk, mi is az a sangria valójában.
- Egy autentikus flamenco est élménye.
- Vacsora Sevilla egyik legrégebbi éttermében.
3. nap
November 1. ünnepnap Spanyolországban, de ez nem akadályoz minket.
Ma Jerez de la Fronterába utazunk, amely kb. 60 km-re délre fekszik Sevillától. A város meszes talajra épült, ami ideális a sherry szőlő termesztéséhez, így Jerez a sherry készítés központja.
Programunk:
- Alcázar de Jerez meglátogatása, a 12. századi erődítmény és csodálatos kertje.
- Sherry bodega látogatás, ahol megismerhetjük a sherry készítés folyamatát és kóstolhatunk néhány kiemelt tételt.
- Visszaút előtt séta a Plaza del Arenal (fő tér bárokkal és éttermekkel), a Plaza de la Asunción hangulatos terén, valamint a hagyományos sherry bárokkal, a tabancos-okkal teli keskeny utcákon.
Este visszatérünk Sevillába és vacsorázunk.
4. nap
Ismét egy sevillai nap vár ránk.
Program:
- Látogatás a sevillai bikaviadal-arénában, a Plaza de Toros de Sevilla-ban, ahol betekintést nyerünk a dél-spanyol bikaviadalok kultúrájába.
- Séta a folyó mentén a Torre del Oro-hoz, a 13. századi védelmi toronyhoz, Sevilla egyik jellegzetes szimbólumához.
- Folytatás a Maria Luisa Park területén, amelynek legfontosabb látnivalója a Plaza de España csodás kerámiákkal díszített építménye és vizesárokkal körülvett területe.
- Kora este paella főzés egy főzőiskolában majd utána ugyanennek az elfogyasztása!
5. nap
Ma Cadízba kiruccanunk! Cádiz egyszerre történelmi múzeum a szabad ég alatt és pezsgő, életteli andalúz város.
Program:
- Szombati piac látogatása, ahol biztosan kóstolunk különlegességeket.
- A város katedrálisának, az ibériai félsziget legnagyobb római színházának és a Tavira toronynak a megtekintése, ahonnan csodás kilátás nyílik azoknak, akik felmásznak a lépcsőkön.
Délután visszatérünk Sevillába, és búcsúvacsoránkat egy belvárosi étteremben tartjuk.
6. nap
A repülőnk 12:10-kor indul, ezért kb. 10 órakor indulunk a reptérre.
A 6 napos túra díja: 1 980,00 EUR / fő
Hívj WhatsApp-on!
...vagy telefonon: +39 334 767 5576
Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.
Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2025. szept. 22 - 27. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. szept. 29 - okt. 06. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. okt. 30 - nov. 04. (6 nap)
ANDALÚZIA (Dél-Spanyolország) - 2 szabad hely - 2025. nov. 13 - 24. (12 nap)
ARGENTINA - CHILE (Dél Amerika - körút) - BETELT - 2025. nov. 28 - dec. 01. (4 nap)
Hosszú Hétvége - Stockholm (Svédország) - BETELT - 2026. febr. 05 - 14. (10 nap)
Csodálatos Thaiföld (Thaiföld) - 2026. márc. 05 - 16. (12 nap)
ARGENTINA - CHILE (Dél Amerika - körút) - 2026. ápr. 18 - 23. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2026. ápr. 25 - máj. 02. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2026. máj. 09 - 14. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 4 szabad hely - 2026. máj. 16 - 23. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2026. jún. 06 - 11. (6 nap)
Hat Nap Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2026. jún. 13 - 20. (8 nap)
A Nagy Toszkán Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország)
Gasztrotúrák ÁSZF »