A Nagy Toszkán Gasztrotúra
Tuscany

A Nagy Toszkán Gasztrotúra

7 éjszaka / 8 nap

Ez a 8-napos program a már több mint tíz (!) éve futó full-extrás gasztrotúránk! 8 nap intenzív Toszkána élmény, kóstolásokkal, közös főzésekkel, piac- és termelő látogatásokkal de legfőbbképpen sok beszélgetés, nevetés egy kis elszánt csoportban. Lesz kultúra Firenzében, kirándulás Elba szigetére, lesz neves borászat, sonka és sajt - röviden egy tömény, életreszóló Dolce Vita élmény

Időpontok:

  • 2026. máj. 16. (8 nap)
  • 2026. jún. 13. (8 nap)
Kérdeznék az útról →

Képek, ízelítőnek:

A 8 napos túra díja: 1 790,00 EUR / fő

Milyen ez az utazás?...

Ez a Culinarium nagy gasztrokalandja. A 8 nap alatt közösen főzünk, eszünk-iszunk, falvakat és városokat látogatunk és a toszkán gasztronómia kincseit fedezzük fel. Ez az egy hét egy intenzív programot nyújt, de figyelünk arra, hogy minden résztvevő elegendő "én-időt" is tudjon magával vagy a párjával tölteni.


A kurzusdíj a következőket tartalmazza:

  • 3 közös főzés, valamint közös nagy vacsora a főztünkből
  • 2 pincevezetés borkóstolóval
  • Kirándulás hajóval Elba szigetére
  • piaclátogatás a Livornoi piacon
  • A Vespa múzeum látogatása
  • 4 városnézés (Firenze - magyar idegenvezetéssel, Pisa, Bolgheri és Volterra)
  • sajt-, bor-, szalámi-, sonka-, és halkóstolások
  • minden nap bőséges Culinarium büféreggeli
  • minden étkezéshez Prosecco / Aperol Spritz / bor / ásványvíz
  • 6 ebéd (ez lehet vendéglőben, piacon vagy ahol éppen eszünkbe jut)
  • 6 vacsora (A Casa Deliziaban, egy kikötőben vagy ahol éppen eszünkbe jut)
  • szállás a gyönyörű Casa Deliziaban kétágyas szobában
  • Magyar túra- és idegenvezetés
  • az árban benne van minden helyi transzfer

Résztvevők száma max 8 fő.

Az utazás önállóan történik és nincs benne az árban. A vendégeink többsége a Ryanair Budapest-Pisa járatával utazik.

A napi bontású, részletes programért katt a gombra!

FIGYELEM!

A programok több dátumra vonatkoznak egyszerre, így meglehet hogy az egyiknél hajnalban, a másiknál késő este érkezik a repülő. Ez a program csak felsorolja miket fogunk csinálni.

A sorrend változhat, a tartalom nem


Első nap:

Önálló érkezés Pisába, ahol a reptéren várlak benneteket. Már ezen a napon bemegyünk Pisaba, ahol a Piazza dei Miracolin megtekintjük a világhírű ferde tornyot, a dómot, a keresztelőkápolnát és személyes kedvencemet, a Campo Santo temetőt. Aki akar, az jegyet vesz magának és felmegy a toronyba vagy bemegy a dómba. Egy közös séta után egy finom szendvicset eszünk egy pohár sörrel vagy borral. Sétánkon a kedvenc fagyizóm sem hiányozhat.

Rövid transzferrel érkezünk Lajaticóba, Andrea Bocelli szülőfalujába. A Casa Deliziában elfoglalod a szobádat, majd egy könnyű vacsora vár: ínycsiklandó antipastik, sonkák, saláták és egy pohár bor vagy prosecco. A nap korai pihenéssel zárul, hogy másnaptól frissen indulhassunk.

Második nap:

Ezen a napon korán reggelizünk, hisz vár minket a livornoi Mercato Centrale, Olaszország legrégebbi fedett vásárcsarnoka, ahol friss alapanyagokat válogatunk a főzéshez. A halcsarnok a kedvencem, mindig bőséges a választék a tengeri ételekből.

Ebéd előtt aki szeretne, sétálhat kicsit a piacon kívül a városban is. A piac a csatornákkal övezett Venezia-negyedben fekszik, ahol kishajók ezrei ringatóznak a vízen. Rövid szabad program és városnézés után hazamegyünk.

Kis pihenő után kezdődik a közös főzés: a bevásárolt alapanyagokból többfogásos vacsorát készítünk, és mint egy hangos olasz család, jó hangulatban elfogyasztjuk.

Vacsora: 3 tengeri alapú antipasti, halas primo, grillezett tintahal vagy hal friss zöldségekkel, végül egy pohárkrémes desszert (pl. zuppa inglese vagy panna cotta). Főzés előtt és után helyi toszkán borokkal, Aperol Spritz-szel, Proseccóval vagy grappával koccintunk.

Harmadik nap:

Közvetlenül a korai reggeli után a Vespa múzeumban van időpontunk. Az első Vespa és története pont azon a helyen tárul elénk ahol anno 1946-ban elkezdték gyártani ezt a csodát.

Innen Firenzébe utazunk, ahol már vár ránk Éva a magyar idegenvezetőnk. Csoportban fedezzük fel a város világhírü nevezetességeit, mint pl. a Ponte Vecchiot, az Uffizit vagy a Duomót.

A rengeteg elegáns üzlet, kávézó vagy kisvendéglő is nagyon hosszan tartó élményt nyújt. Az idegenvezetés után "szélnek eresztjük azt akinek erre van kedve, majd egy megbeszélt időpontban újra összefutunk.

Este fáradtan, de boldogan, közös vacsoránkat együtt, minden esetben egy nagyon "olaszos" vendéglőben fogyasszuk el, egy hangos, nyüzsgő, árban pénztárcabarát, de minőségben tökéletes helyen. Ezen a napon az étkezések önállóak.

Negyedik nap:

Ezen a napon ellátogatunk San Gimignanoba, a középkori tornyok városába ahol Marcella süteményeit, Sergio (4-szeres) világbajnok fagyiját, és persze Ricca pizzáját is megkóstoljuk hisz ez egy gasztrotúra, de nem feletkezünk meg a Torre Grossa-ról vagy a Campatelli házról sem.

Egy kis én-idő után késő délután a szomszédos Volterrába megyünk ahol többek közt Gin-t és Vermutot kóstolunk.

Este vagy főzünk valami finomat, vagy egy helyi kis vendéglőbe megyünk.

Ötödik nap:

Ezen a napon a 50 km-re fekvő Bolgheribe utazunk, amely 1974-ig csendesen szunyókáló kis falu volt. Akkor a Decanter magazin bemutatta a 6 éves Sassicaia-t, ami a bordói borokat is legyőzte, megszületett a “Super Tuscan”. Bolgheri ma a borvilág egyik csillaga, híres ciprusairól és lenyűgöző tájairól.

A pincelátogatáson először a szőlőtőkéket nézzük, majd a pincében a szőlő útját a pohárig. Találkozunk egy családi vállalkozóval, aki a hagyományos kertészetet követi, és megkóstoljuk ház boraikat. Természetesen lehetőség nyílik vásárlásra is.

Ebéd Bolgheriben vagy Castagnetóban, majd rövid séta a városkában, fagylalt és espresso a Zwack család kávézójában. Délután további borkóstolás, hogy teljes legyen az élmény. Este hazatérve nagy salátával és tál pastával zárjuk a napot, Chianti társaságában.

Hatodik nap:

Ezen a napon a környékünk egyik gyöngyszemét látogatjuk, mégpedig Elba szigetét.

Korán kelünk, hisz Elba nincs messze, de közel se! :-) Portoferraioba megyünk hajóval ahol a csodás kis városkában sétálunk, megtekintve az erődöket meg a festői kis belvárost. Egy könnyű ebéd után továbbmegyünk a sziget belsejébe ahol Napoleon házát látogatjuk. Útközben egy kis helyi vendéglőbe térünk be.

Nyáron strandolunk egyet a sziget egyik csodás strandján, de amikor az idő ezt nem engedi, ellátogatunk hegytetőn levő Capoliveribe ahol kis kávézók és boltok közt sétálgatunk. A kilátás csodás!

Este haza egy pizzára vagy helyi vendéglő látogatására.

Hetedik nap:

Reggeli után elindulunk az utolsó gasztro kirándulásunkra. Lariba megyünk, ahol a jogosan világhírű Martelli tésztagyár található, hanem a kedvenc hentesünk is.

A sárga csomagok bevásárlása után elmegyünk Barbaráékhoz, ahol végre megtudjuk hogyan készítik az olaszok a fantasztikus toszkán sonkát, na és persze a szalámikat, a coppát és minden mást.

Láriban a hentesünk termékeit kóstolva ebédelünk, és megtudjátok milyen a toszkán leves meg a Cacio e Pepe tészta!

Délután szabad program: pakolás, bőrőndmérés, utolsó vásárlások. Este közös pizzázás az egész hét lezárásaként.


Nyolcadik nap

Korai indulás – erre a napra már csak a szomorú búcsú marad. 😊

A 8 napos túra díja: 1 790,00 EUR / fő
Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.