A Culinarium legnagyobb túrája: 3 országban 3 borvidék, 2 főváros, 9 borkóstolás, az Andok átkelése autóval, fürdés (?) a Csendes Óceánban, Rengeteg prémium steak, friss tenger gyümölcsei, pezsgők, Malbec, és rengeteg kultúra, zene, és persze foci és tango! Egy csoda lesz! Tarts velem!
Időpontok:
- 2025. márc. 12. (10 nap)
Képek, ízelítőnek:
A 10 napos túra díja: 3 290,00 EUR / fő
Milyen ez az utazás?...
A főbb tudnivalók, programok:
- 9 éjszaka szállás kiválasztott szállodákban
- Andok átkelése autóval
- Hajóút Uruguayba!
- 4 borkóstolás Chileben
- 3 borászat látogatása Argentinaban
- Pezsgőkóstolás Casablanca völgyében
- Steak parilladák (hagyományos argentin grillezés)
- Sea-food a Csendes Óceán partján
- Városnézés Santiago de Chile
- Városnézés Buenos Aires
- Kirándulás az Óceánhoz: Valparaiso
- Kirándulás Vina del Mar
- Kirándulás Colonia de Sacramento
- Helyi idegenvezetés magyar nyelven
- Minden transzfer a helyszínen
Ez tényleg egy "egyszer élünk" túra. Először lesz Culinarium egyszerre három országban és négy helyszínen. Mozgunk, látunk, kóstolunk, töltődünk! A túra első 3 éjszakáját Chile-ben töltjük, ahonnan csillagtúra szerűen kirándulunk. Onnan átkelünk az Andokon Mendozaba, ahol szintén 3 éjszakát alszunk, majd onnan Buenos Airesba, ahol az utolsó 3 éjszakát töltjük.
A napi bontású, részletes programért katt a gombra!
Nulladik nap, repülünk:
Találkozás Budapesten vagy Madridban, közös repülés éjjel Madrid-Santiago vonalon. A repülést mindenki maga intézi, de ha lehet ugyanazzal a géppel menjünk.
Első nap, érkezés és Casablanca:
Korai érkezés Santiagoba (éjjel repülünk). Vár ránk a saját buszunk amellyel irány Casablanca! Igyekszünk egy korai check-int organizálni, de a nap első része a pihenésé.
Délután felfedezzük Casablancát, ahol Dél Amerika egyik legjobb pezsgőjét készítik. Két borászatba térünk be ahol a fehér és vörös bor mellett "método tradicional" és "metodo charmat"-féle pezsgőket is gyártanak, és azt kell mondjam, hogy fantasztikusakat! Az egyik borászat kicsi és családias, a másik pompásan nagy, olyan "Chilei". Vacsora a pincészetben.
Második nap, Valparaiso és Vina del Mar:
A mai napon a csak 30 percre fekvő Csendes Óceán partjára megyünk, ahol először a híres Valparaisot látogatjuk meg, ezt a várost amely a Panama Csatorna megépítése előtt az egyik legfontosabb kikötő volt a kontinens nyugati oldalán. A régi házak, a sok "fogaskerekű" amely összeköti az alsó várost a felsővel, meg persze a rengeteg minőségi utcai művészet fog lenyűgözni. Utána átmegyünk Vina del Mar-ba ahol az életem legpompásabb tengeri gyümölcse ebédjét ettem valaha - elviszlek benneteket oda! Utána irány a strand, ahol sütni fog a nap, de az Óceán az Óceán, és minden felmelegedés ellenbére még nem langyos, na! Vacsora Casablancaban!
Harmadik nap, Cachapoal völgye:
Ezen a napon folytatódik a felfedezési túránk, Egy izgalmas völgybe megyünk, Cachapoal-ba ahol egy igazi gyöngyszemet látogatunk meg. A borászat, amely egyben Chile legexkluzívabb szállodája, a Wine Enthusiast szaklapnál a negyedik (!) helyre került a "világ legjobb borászatai" versenyben 2022-ben. Egy high-tech borászat, sok érdekes megoldással!
A második borászatunkban délután egy "parillada" azaz egy grillezés keretein belül kóstoljuk meg a ház termékeit, mégpedig szabad ég alatt, a szőlősorok között egy árnyékos sátortető alatt.
A nehéz és késői ebéd után este szabad program és korai fekvés.
Negyedik nap, Santiago de Chile ÉS az Andok
Ez egy hosszú nap lesz! Reggel irány Santiago: városnézés a sofőrös buszunkkal. Megtekintjük a Katedrálist, a Parlamentet, és a legtöbb szép koloniális épületet. A mai Santiago egy csodás modern város amely minden Európai vagy Ázsiai nagyvárosként elmenne. Ami minket érdekel viszont az ay 1541-ben alapított város koloniális múltja ami sok csodás épületben mutatkozik. Délben egy emblematikus helyen egy (vagy több) "Choripant" ebédelünk, majd buszunkba ülünk és gyakorlott sofőrrel a volánnál Mendoza felé vesszük az irányt. Tudni kell hogy Mendoza Argentinaban van, és az Andok hegylánca másik oldalán. A paso de los Libertadore legmagasabb pontja ma, egy 3 kilométeres alagút megépítése után már "csak" 3.200m magasságban található ahova néhány szerpentin vezet. Ha szerencsénk van az Aconcagua havas csúcsait fogjuk közelről látni! Mendozaba fáradtan érkezve becsekkolunk, és egy kis én-idő után végre Argentin steaket vacsorázunk Malbec borral!
Ötödik nap, Mendoza:
Az Andok keleti lábánál található Mendoza borvidékét Argentína legfontosabb borvidékeként tartják számon. Mindenhonnan az impozáns Aconcagua hegyet látjuk. A szőlőültetvényeket a világ legmagasabb tengerszint feletti magasságai közé ültetik, némelyikük akár 1200m tengerszint feletti magasságot is elérhet.
Első Mendoza-napunkon két borászatot keresünk fel. Délelőtt egy 1883 óta működő borászatot, amely a mai napig az egyetlen borászat amely "Az év borászata Argentinaban" címet négyszer nyerte el. Jöhet a csodálatos Malbec! A második borászatot sem tegnap alapították, hanem 1898-ban. Már a negyedik generációban készíti a Lopez család a nagyon különleges boraikat: Nem csak hogy a szőlőik 1000 méter magasan nőnek, de az érlelés is nagyon eltér a megszokottól. 10.000 - 35.000 literes nagy, a Franciaországi Nancyból származó hordókban érlelnek 5-, 10-, és 15 évig, miközben az általunk megszokott borokat inkább ennyi hónapig érlelik.
Késő Délután / Este szabad program Mendozában
Hatodik nap, egy Termál csoda:
reggeli után visszaindulunk fel az Andokba mégpedig a legkülönlegesebb termálfürdőbe amelyet valaha láttam: Cacheuta majdnem 1500 méter magasan fekszik a hegyek közt a Mendoza folyó partján: földből csobogó termálvíz 100 éves medencékben a szabad ég, és havas csúcsok alatt - egy csoda!
Ebédre (végre?) egy all-you-can-eat büfé a Termálfüdő szigorúan létszámkorlátozott parkjában. Tetszeni fog - biztos vagyok benne.
Délután maradunk, aki akar az egy masszázsra fizethet be vagy a több szaunák, tepidáriumok közt választhat. Este vissza Mendozába és lightos vacsora annak aki még tud enni ezen a napon.
Hetedik nap, Buenos Aires:
Reggel Buenos Aires-be repülünk, ebbe a több mint 15 milliós városba amely a gazdag történelmével, a csodálatos építészetével és európai "feeling"-jével mindenkit rabul ejt!
A szállodánk idén is a város kellős közepén, a történelmileg ismert Plaza de Mayon lesz. Mivel csak rövid időnk van, a becsekkolás után egy klasszikus hop-on/hop-off túrával kezdjük, hogy kapjunk egy átfogó benyomást. Leszállunk a csodálatos San Telmo negyedben vagy a Boca Juniors stadionnál és sétálunk egy kicsit. Ebédünket a piacon, egy kis kockás terítős helyen fogyaztjuk vagy Maradona által frekventált kis vendéglőben ahol viszont gyakran hosszú sorok kígyóznak! Meglátogatjuk La Bocaban Caminito színes házait, és lencsevégre kapunk egy tangot táncoló párt hisz pont itt született a Tango, ez Argentina a köbön. Szabad sétálás annak aki ezt választja. A méltán híres Buenos Airesi fagyit is megkóstoljuk, amit olasz migránsok hoztak magukkal és adaptáltak Dél-Amerikai ízekhez.
Este gyülekezés és aperitivos, drinkes vacsora egy régi kikötőnegyedben, Puerto Maderoban. Egy ismert formátumot fogunk tesztelni, melyet ritkán hozunk steakkel kapcsolatba, mégpedig egy all-you-can-eat steak vacsorát!
Nyolcadik nap, Uruguay!
Reggeli után hajóra szállunk, és a hatalmas Rio de la Plata torkolatán áthajózva eljutunk Colonia del Sacramentoba, amely nem kevesebb mint egy csodás világörökség. Az alig 30.000-es városka Uruguay egyik legrégibb települése melyet 1680-ban alapítottak. A történelmi belváros(ka) igazán csodás hely egy csendes sétára.
Gasztrotúra lévén, bor- és sajtkóstolás is lesz az Urugauay-i tartózkodásunk alatt, amely késő délutánig tart. Este szabad program Buenos Airesben, majd közös vacsora.
Kilencedik nap, Buenos Aires:
A harmadik napunkon reggeli után Buenos Aires kétségen kívül legelegánsabb negyedébe, a Recoleta történelmi városrészbe magyünk. A csodás építészet megtekintése mellett a Recoleta temetőbe is benézünk, ahol Eva Peron sírját is megtaláljuk egy, a Párizsi Père Lachaise temető féle mesés környezetben.
Ebédre "fugazza" vagy "fugazzetta" lesz, hisz ez egy gasztro-kulturális utazás! A nyelvészek köztetek azonnal észreveszik az olasz "focaccia" szót a fugazza-ban, és így is van: a fugazza a Genovából származó bevándorlók étele volt, egy pizza tészta sok sajttal és hagymával. Mi ezt persze a leghíresebb argentin pizzériában esszük!
Délután egy másik emblematikus helyet látogatunk meg: A Café Tortoni 1858-ban nyitotta ajtóit és azóta Buenos Aires egyik legpatinásabb kávézója. Következik a Teatro Colón, és persze az Obeliszk, a város egy másik ismert jelképe.
Szabad séta majd Tango show és vacsora a Porto Madero környékén egy high-end vendéglőben, hogy méltóan fejezzük be az utazásunk programjait.
Tizedik nap, indulás hazafelé:
Reggeli után kicsekkolunk a szállodából, és irány a reptér, ahol az előre egyeztetett járattal irány Madrid, ahova egy nappal később, reggel érkezünk, hisz az órával szembe repülünk.
A 10 napos túra díja: 3 290,00 EUR / fő
Hívj WhatsApp-on!
...vagy telefonon: +39 334 767 5576
Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.
Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2024. nov. 29 - dec. 02. (4 nap)
Hosszú Hétvége - Stockholm (Svédország) - BETELT - 2025. febr. 25 - márc. 09. (13 nap)
Culinarium Thaiföld - 13 nap (Thaiföld) - 2025. márc. 12 - 21. (10 nap)
ARGENTINA - CHILE - URUGUAY (Dél Amerika - körút) - 2025. ápr. 09 - 14. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2025. ápr. 16 - 23. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2025. ápr. 26 - 30. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 2025. máj. 14 - 21. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. máj. 24 - 28. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 2025. jún. 11 - 16. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2025. jún. 18 - 25. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2025. jún. 28 - júl. 02. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország)
Gasztrotúrák ÁSZF »