5 éjszaka / 6 nap - All inclusive!
Egy egésznapos hajózós Cinque Terre kirándulást is beépítettünk ebbe a 6-napos túrába ami mindent tartalmaz amit Toszkána kulináris és kulturális szempontból nyújt. Gyertek, Tartsatok velem!
Időpontok:
- 2025. ápr. 09. (6 nap)
Képek, ízelítőnek:
A 6 napos túra díja: 1 290,00 EUR / fő
Milyen ez az utazás?...
Ez a Culinarium egyik legkedveltebb túrája, amit most már negyedik éve Lajaticoban, Andrea Bocelli szülőfalujában és lakhelyén tartok. Megújított programmal várlak benneteket! Gyertek erre a fantasztikus túrára, és varázsoljanak el a toszkánai dombok között megbúvó olajfák és szőlősorok.
- Egésznapos túra hajóval és vonattal Cinque Terre
- Városnézés Volterra és San Gimignano
- Városnézés Pisa, Lari és 2024-es év faluja, Peccioliban
- Gin és Vermouth kóstolás
- Kirándulás a Livornói vásárcsarnokba
- Sajtüzem látogatása, Pecorino témájú ebéddel
- Tészta manufaktúra láátogatása
- Olasz falusi hentes látogatása
- 3 közös főzés Mikaellel a Casa Deliziaban
- minden helyi transzfer
- 6 Culinarium büféreggeli, 5 ebéd és 6 vacsora
- minden nap Prosecco / Aperolspritz / bor / ásványvíz
- szállás a Casa Deliziaban, Lajaticoban, kétágyas szobában, igény esetén felárral, egyágyasban
A napi bontású, részletes programért katt a gombra!
Első nap, érkezés:
Önálló érkezés Pisába, ahol a reptéren várlak benneteket. Elindulunk Andrea Bocelli szülőfalujába és lakóhelyére, Lajaticoba, a fantasztikus szálláshelyünkre, a Casa Deliziaba.
Koccintás és kipakolás után már az asztalon fogad benneteket a hagyományos "Toszkán köszöntőnk" sok friss zöldséggel, sonkákkal, sajtokkal. A menü hideg antipasto, articsókával és olívabogyókkal, néhány sajt, egy bivaly mozzarellás caprese és ami még eszünkbe jut. Előtte még egy koccintás egy Aperollal, majd víz, bor vagy Prosecco, hisz nyaralunk.
Második nap, Volterra és San Gimignano:
Ezen a napon Toszkána két ékszerdobozát, Volterrát és San Gimignanot látogatjuk meg. Ciprusos dombokon haladva utunkon persze szőlősorokat, juhokat, Chiannina marhákat és búzamezőket látunk - ez a vidék az igazi Toszkána!
Volterra, az Etruszk civilizáció egyik fő települése volt. Ezen felül Volterra az olasz alabástromgyártás fellegvára. Sok izgalmas élelmiszerboltot fogunk látni, ahol szarvasgombától a Pecorino sajt- és a vaddisznókolbászig, mindent lehet kóstolni, majd vásárolni.
Ebédünket egy olyan sajtmanufaktúrában vesszük magunkhoz ahol ám csak 5 ember dolgozik, de a sajtjaikat az USA-ba meg Japánba is exportálják. Ha szerencsénk van Giovanni barátom otthon van, és körbevezet minket.
Lehet hogy egy kis én-időre hazatérünk, majd délután elindulunk a tornyok városába, San Gimignanoba, ahol a mai napig látható a híres 13 magas torony (a valaha volt 70-ből!), amik után a "Toszkána Manhattanja" nevet (is) kapta. Meglátogatjuk a kopasz nénik kávézóját, a sok bőr- és kézműves boltot, és persze nem maradhat el a 4-szeres fagyi világbajnok Sergio Dondoli fagylaltozójában való ámuldozás és fagylaltozás sem. A bátrak megmászhatják a Torre Grossát, ahonnan Pazar kilátás nyílik a városra.
A világ egyik legjobb pizzája lesz a vacsoránk!
Harmadik nap, Cinque Terre:
Ezen a napon a környékünk vitathatatlanul legszebb vidékére megyünk, mégpedig Cinque Terrére, az “öt föld” UNESCO világörökségébe.
Reggeli után buszunkkal La Speziaba indulunk, ahonnan hajóval közelítjük meg az öt kis falut, amelyek a tenger és a magas sziklafal között bújnak meg. Ilyenkor még a turisták nincsenek olyan nagy számban, mint júliusban és augusztusban, így nyugalomban tudjuk felfedezni ezt a mesés vidéket. Hajóval és vonattal közlekedünk, hisz autók nincsenek megengedve.
A kikötőből felfelé haladva a szűk utcákon a felhúzott halászcsónakok között sétálunk, Manarolában pl. ahonnan a legjobban látható a sok színes ház, amiről híres Cinque Terre. Ebédre egy tölcsérnyi fritto mistot eszünk a kikötő közelében! Szabad program, aki akar strandol, aki akar az felfedezi a híres ösvényeket amelyen a lakósok régen a faluk között közlekedtek.
Estefelé tovább utazunk az ízek szárnyain, úton hazafelé egy igazán helyi jellegű kis Trattoriába térünk be, ahol egy finom vacsorát fogyasztunk, átbeszélve a napot. Fáradtan, de teli hassal, teli szívvel utazunk haza.
Negyedik nap, Lari, Bocelli és Peccioli:
Ezen a napon egy gyönyörű kis faluba megyünk, szép lankás zöld dombok közé, Lari-t először 732-ban említik a krónikák, tehát történelmi területen vagyunk. Toszkána egyik legjobban megőrzött várfala található itt. Mi főleg a kis középkorú ékszerdobozban található tészta manufaktúra miatt látogatunk ide: Az üzem nem csak családi kézben van, de kizárólag családtagok, rokonok dolgoznak a tésztakészítésben, ami - valljuk be - egy ritkaság! Talán ez az oka annak, hogy az itt gyártott spaghettik, pennék és fussilik világszerte megtalálhatók a neves konyhákban - több mint 20 országba exportálnak! Mi is tudunk majd belőle hazavinni.
Következő állomásunk a kedvenc hentesünk, ahol mindent megtudunk az érlelt sonkákról, a sopressataról, a különböző szalámikról és a salsicciákról, amelyet ebédünk keretében meg is kóstolunk a falu főterén.
Délután Bocelliékhez megyünk - najó, nem a világhírű tenor nappalijába, de a Bocelli család kávézójába, ahol egy kis múzeumot is találunk. Bocelli - cuccok tömkelege vásárolható.
Továbbmegyünk Peccioliba, a 2024-es év "Olaszország faluja" címet viselő csodás kis településre ahol megnézzük hogy néz ki egy gazdag olasz faléu ahol a művészetnek az építészetnek nem szabnak határokat.
Este a híres Bistecca Fiorentina steaket sütjük, de már csak saláták és talán valami könnyű kíséretében (amúgy köret nélkül eszik a hagyomány szerint!) mert itt már mindenki megtelítődött az elmúlt napoktól.
Ötödik nap, Livorno és a Nagy Hal Nap:
Ezen a napon keveset reggelizünk, hisz vár minket a Livornoi piac, ahol frissen szerezzük be az esti főzéshez az alapanyagokat. A piac, az 1894-ben építe Mercato Centrale Olaszország egyik legnagyobb fedett vásárcsarnoka. A piac közvetlenül a csatornákkal körbevett Venezia, vagyis Velence városrészben fekszik, ahol a mindenhol jelenlévő vízen kishajók ezrei vannak kikötve a város szívében.
A piacon megkóstoljuk a Livornóiak egyik kedvencét, a "poncét", jó néhány tengeri herkentyűt, és persze Alessandronál az ország legjobb olíva olajait!
Ebéd előtt aki szeretne, sétálhat kicsit a piacon kívül a városban is. Livorno történelmileg Olaszország egyik legnemzetközibb városa, ahol szemmel látható az angol a francia és a holland befolyás. Ebéd a piacon a 34 méter magas belső tető alatt!
Hazaérkezés után kicsit szusszanunk, majd megkezdődik a közös főzésünk. A bevásárolt alapanyagokból egy sokfogásos hal- és tengeri vacsorát készítünk, amit a nap végén közösen, jó hangulatban meg is eszünk.
Hatodik nap, Vespa Múzeum és Pisa:
Utolsó igazi reggelink után elindulunk Pontederába ahol Toszkána egyik jól rejtett titkát látogatjuk meg: Kevesen tudják hogy a világhírű kismotor, A Vespa nem Torinoban, Rómában, vagy Milano egyik gyártelepén született, hanem itt, nálunk, Toszkánában! A klassz Vespa múzeumban szinte mindegyik 1946 óta gyártott Vespát szemügyre vehetjük.
Pontederából a csak néhány percre fekvő Pisaba indulunk, ahol a Piazza dei Miracolin megtekintjük a világhírű ferde tornyot, a dómot, a keresztelőkápolnát és személyes kedvencemet, a Campo Santo temetőt.
Önállóan fedezzük fel ezt a 900 éves csodát. Aki akar, az jegyet vesz magának és felmegy a toronyba vagy bemegy a dómba. Egy közös sétán elhagyjuk a Csodák Terét és tovább megyünk Pisa szép belvárosa felé ahol egy finom szendvicset eszünk egy pohár sörrel vagy borral. Ebéd után az utazás utolsó fagyija következik amelyet az Arno partján, remélhetőleg napsütésben nyalunk be. Utána szabad vásárlás egyénileg, majd megbeszéljük, hogy mikor találkozzunk hisz pár méterre van csak a repülőtér ahonnan iindul a gép hazafelé.
A 6 napos túra díja: 1 290,00 EUR / fő
Hívj WhatsApp-on!
...vagy telefonon: +39 334 767 5576
Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.
Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2025. febr. 25 - márc. 09. (13 nap)
Culinarium Thaiföld - 13 nap (Thaiföld) - 2025. márc. 11 - 20. (10 nap)
ARGENTINA - CHILE - URUGUAY (Dél Amerika - körút) - 2 szabad hely - 2025. ápr. 09 - 14. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 3 szabad hely - 2025. ápr. 16 - 23. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2025. ápr. 26 - 30. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 3 szabad hely - 2025. máj. 14 - 21. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. máj. 24 - 28. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. jún. 03 - 08. (6 nap)
ANDALÚZIA (Dél-Spanyolország) - BETELT - 2025. jún. 11 - 16. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. jún. 18 - 25. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2 szabad hely - 2025. jún. 28 - júl. 02. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 2 szabad hely - 2025. nov. 13 - 22. (10 nap)
ARGENTINA - CHILE - URUGUAY (Dél Amerika - körút)
Gasztrotúrák ÁSZF »