Bortúra - Chianti és Bolgheri
Tuscany

Bortúra - Chianti és Bolgheri

Ezen a túrán Toszkána két világhírű borvidékét, a Chiantit és Bolgherit látogatjuk meg, amely mellé két helyi borászatot is berakunk. 5 nap, 4 borászat, 4 kóstolás, plusz kultúra, közös főzések, és lelki kikapcsolódás.

Képek, ízelítőnek:

A 5 napos túra díja: 1 290,00 EUR / fő

Milyen ez az utazás?...

Főbb programpontok:

  • 4 borászatban 4 kóstolás
  • Gin- és Vermouth kóstolás
  • Limoncello- és egyéb párlatok kóstolása
  • Látogatás egy tradicionális, családi tésztaüzembe
  • Látogatás egy igazi toszkán falusi henteshez is.
  • Kirándulás Volterrába és San Gimignanoba.

A napi bontású, részletes programért katt a gombra!

Első nap:

Korai érkezés Pisába, ahol a reptéren várlak benneteket. Első utunk persze egy kávézóba vezet, hisz kell az első Capuccino meg az első Cornetto. Rövid transzfer után megérkezünk a dombok közé, ahol a szobák elfoglalása után azonnal kezdődik a közös munka: közösen készítjük el a már hagyományos "Toszkán Köszöntőnket": grillezett zöldségekkel, hideg antipastikkal, tonhalas babsalátával, gerslivel. Rövid pihenő után irány San Gimignano ahol pár izgalmas programpontot mint a kopasz néni kávézóját, a 4-szeres fagyi világbajnokot és vacsorára a világ egyik lergjobb pizzáját letudjuk.

Egy emésztést elősegítő séta, és egy esetleges Aperol után tapasztalataink szerint ezen a napon mindenki az utazástól a szokásosnál hamarabb az ágynak esik. Kiadós, mély alvás reggelig.

Második nap:

Reggeli után egy kis toszkán faluba megyünk a szép lankás zöld dombok közé, ahol Toszkána egyik legjobban megőrzött várfala található. Mi főleg a kis középkorú ékszerdobozban található tésztaüzem miatt látogatunk ide: Az üzem nem csak családi kézben van, de szinte kizárólag családtagok, rokonok dolgoznak a tésztakészítésben, ami - valljuk be - egy ritkaság! Talán ez az oka annak, hogy az itt gyártott spaghettik, pennék és fussilik világszerte megtalálhatók a neves konyhákban. Ti is tudtok majd belőle hazavinni.

Egy igazi kis toszkán falusi henteshez látogatunk, ahol mindent megtudunk az érlelt sonkákról, a sopressataról és a salsicciáról, amelyet ebédként meg is kóstolunk az évszázados várfalak által alakított pincékben, vagy időjárástól függően a kis falu főterén szabad ég alatt.

Hazaérve egy kicsit pihenünk, majd estefelé kezdődik a közös főzés, amelyben a hentestől vásárolt finomságok kapnak szerepet. Vacsoránk ezen a napon húsos fogásokat tartalmaz

Harmadik nap:

Reggeli után Chiantiba utazunk, ebbe az eredetileg csak három kis falu területéből álló, világhírű borvidékre, ahol a Chianti-, a Chianti Classico-, és a Chianti Classico Riserva borok készülnek, eredetileg szinte kizárólag a Sangiovese szőlőből, de manapság, a lazább bortörvényeknek hála, sok izgalmas más fajták hozzáadásával. Első állomásunk a talán legrégibb pincészet Chiantiban ahol több mint ezer (!) éve, 994 óta bort készítenek. Gondolom ez egy igazi Culinarium - féle élmény lesz! 

Ebédünket ezen a napon a Chianti Classico vidéke egyik neves borászatában fogyasztjuk, ahol nem csak a boraikat kóstoljuk hanem ha minden igaz a helyi vaddisznóállományt is, amelyhez remekül megy a Chianti.

A délután folyamán egy további híres pincészetet látogatunk meg, ahol további négy csúcsbort kóstolunk miután körbevezettek a birtokon. A borok mellé a finom saját olajukat is kóstoljuk.

Fáradtan hazafelé indulunk. A nap hátramaradó része szabad foglalkozás, pihenés, vagy beszélgetés a teraszon egy pohár Chianti mellett.

Negyedik nap:

Pont ebédidőre érünk erre a csodás helyre, így persze egy kiadós ebéddel kezdjük egy borvendéglőben. Bolgheriben nőttek fel a Zwack család gyerekei, és így az ebéd után a “magyar vonatkozású” kis kávézójukban tudunk egy finom fagyit enni vagy egy espressot inni. A következő programpont ezen a nem unatkozós napon egy borkóstolás amely egy valóban különleges borászatba visz minket.

Borászatunk a borvidék kellős közepén található, az Ornellaia kerítésszomszédja. Giovanni már harmadik generációban termel csúcsminőségű borokat. A híres Parker pontozásnál is elérte már a szinte elérhetetlennek számító 100 pontot. Egy kis körbevezetés következik, melyen lekövetjük a bor készítésnek a különböző szakaszait, majd asztalhoz ülünk, hogy megnézzük miért is a leghíresebb bora Olaszországnak a Bolgheri Supertuscan.

A nap végére fáradtak leszünk, így a nap és egyben az egész kurzus kicsengése egy tipikus kockás terítős, kizárólag helyiek által látogatott vendéglő lesz, ahol egy búcsúvacsorát fogyasztunk együtt. Ennek költségét arányosan szétdobjuk egymás közt.

Ötödik nap:

Reggeli után pakolászunk, és élményekkel, és remélhetően új barátokkal tele, elindulunk a reptér felé.

A 5 napos túra díja: 1 290,00 EUR / fő
Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.