Ezen a túrán Toszkána két világhírű borvidékét, a Chiantit és Bolgherit látogatjuk meg, amely mellé két helyi borászatot is berakunk. 5 nap, 4 borászat, 4 kóstolás, plusz kultúra, közös főzések, és lelki kikapcsolódás.
Időpontok:
Képek, ízelítőnek:
A 5 napos túra díja: 1 290,00 EUR / fő
Milyen ez az utazás?...
Főbb programpontok:
- 4 borászatban 4 kóstolás
- Gin- és Vermouth kóstolás
- Limoncello- és egyéb párlatok kóstolása
- Látogatás egy tradicionális, családi tésztaüzembe
- Látogatás egy igazi toszkán falusi henteshez is.
- Kirándulás Volterrába és San Gimignanoba.
A napi bontású, részletes programért katt a gombra!
Első nap:
Korai érkezés Pisába, ahol a reptéren várlak benneteket. Első utunk persze egy kávézóba vezet, hisz kell az első Capuccino meg az első Cornetto. Rövid transzfer után megérkezünk a dombok közé, ahol a szobák elfoglalása után azonnal kezdődik a közös munka: közösen készítjük el a már hagyományos "Toszkán Köszöntőnket": grillezett zöldségekkel, hideg antipastikkal, tonhalas babsalátával, gerslivel. Rövid pihenő után irány San Gimignano ahol pár izgalmas programpontot mint a kopasz néni kávézóját, a 4-szeres fagyi világbajnokot és vacsorára a világ egyik lergjobb pizzáját letudjuk.
Egy emésztést elősegítő séta, és egy esetleges Aperol után tapasztalataink szerint ezen a napon mindenki az utazástól a szokásosnál hamarabb az ágynak esik. Kiadós, mély alvás reggelig.
Második nap:
Reggeli után egy kis toszkán faluba megyünk a szép lankás zöld dombok közé, ahol Toszkána egyik legjobban megőrzött várfala található. Mi főleg a kis középkorú ékszerdobozban található tésztaüzem miatt látogatunk ide: Az üzem nem csak családi kézben van, de szinte kizárólag családtagok, rokonok dolgoznak a tésztakészítésben, ami - valljuk be - egy ritkaság! Talán ez az oka annak, hogy az itt gyártott spaghettik, pennék és fussilik világszerte megtalálhatók a neves konyhákban. Ti is tudtok majd belőle hazavinni.
Egy igazi kis toszkán falusi henteshez látogatunk, ahol mindent megtudunk az érlelt sonkákról, a sopressataról és a salsicciáról, amelyet ebédként meg is kóstolunk az évszázados várfalak által alakított pincékben, vagy időjárástól függően a kis falu főterén szabad ég alatt.
Hazaérve egy kicsit pihenünk, majd estefelé kezdődik a közös főzés, amelyben a hentestől vásárolt finomságok kapnak szerepet. Vacsoránk ezen a napon húsos fogásokat tartalmaz
Harmadik nap:
Reggeli után Chiantiba utazunk, ebbe az eredetileg csak három kis falu területéből álló, világhírű borvidékre, ahol a Chianti-, a Chianti Classico-, és a Chianti Classico Riserva borok készülnek, eredetileg szinte kizárólag a Sangiovese szőlőből, de manapság, a lazább bortörvényeknek hála, sok izgalmas más fajták hozzáadásával. Első állomásunk a talán legrégibb pincészet Chiantiban ahol több mint ezer (!) éve, 994 óta bort készítenek. Gondolom ez egy igazi Culinarium - féle élmény lesz!
Ebédünket ezen a napon a Chianti Classico vidéke egyik neves borászatában fogyasztjuk, ahol nem csak a boraikat kóstoljuk hanem ha minden igaz a helyi vaddisznóállományt is, amelyhez remekül megy a Chianti.
A délután folyamán egy további híres pincészetet látogatunk meg, ahol további négy csúcsbort kóstolunk miután körbevezettek a birtokon. A borok mellé a finom saját olajukat is kóstoljuk.
Fáradtan hazafelé indulunk. A nap hátramaradó része szabad foglalkozás, pihenés, vagy beszélgetés a teraszon egy pohár Chianti mellett.
Negyedik nap:
Pont ebédidőre érünk erre a csodás helyre, így persze egy kiadós ebéddel kezdjük egy borvendéglőben. Bolgheriben nőttek fel a Zwack család gyerekei, és így az ebéd után a “magyar vonatkozású” kis kávézójukban tudunk egy finom fagyit enni vagy egy espressot inni. A következő programpont ezen a nem unatkozós napon egy borkóstolás amely egy valóban különleges borászatba visz minket.
Borászatunk a borvidék kellős közepén található, az Ornellaia kerítésszomszédja. Giovanni már harmadik generációban termel csúcsminőségű borokat. A híres Parker pontozásnál is elérte már a szinte elérhetetlennek számító 100 pontot. Egy kis körbevezetés következik, melyen lekövetjük a bor készítésnek a különböző szakaszait, majd asztalhoz ülünk, hogy megnézzük miért is a leghíresebb bora Olaszországnak a Bolgheri Supertuscan.
A nap végére fáradtak leszünk, így a nap és egyben az egész kurzus kicsengése egy tipikus kockás terítős, kizárólag helyiek által látogatott vendéglő lesz, ahol egy búcsúvacsorát fogyasztunk együtt. Ennek költségét arányosan szétdobjuk egymás közt.
Ötödik nap:
Reggeli után pakolászunk, és élményekkel, és remélhetően új barátokkal tele, elindulunk a reptér felé.
A 5 napos túra díja: 1 290,00 EUR / fő
Hívj WhatsApp-on!
...vagy telefonon: +39 334 767 5576
Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.
Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2024. nov. 29 - dec. 02. (4 nap)
Hosszú Hétvége - Stockholm (Svédország) - BETELT - 2025. febr. 25 - márc. 09. (13 nap)
Culinarium Thaiföld - 13 nap (Thaiföld) - 2025. márc. 12 - 21. (10 nap)
ARGENTINA - CHILE - URUGUAY (Dél Amerika - körút) - 2025. ápr. 09 - 14. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2025. ápr. 16 - 23. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2025. ápr. 26 - 30. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 2025. máj. 14 - 21. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - BETELT - 2025. máj. 24 - 28. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország) - 2025. jún. 11 - 16. (6 nap)
Ínyenc Toszkána (Toszkána, Olaszország) - 2025. jún. 18 - 25. (8 nap)
A Nagy Tavaszi Gasztrotúra (Toszkána, Olaszország) - 2025. jún. 28 - júl. 02. (5 nap)
Toszkán Kóstoló (Toszkána, Olaszország)
Gasztrotúrák ÁSZF »