5 napos "Bortúra - Chianti és Bolgheri"
Időpontok:
Mikael
A Culinarium megálmodója és alapítója. Nemzetközi hátterű gyakori utazó, nagy gourmet, közepes szakács, de mások szerint mindenhez ért egy kicsit, és persze szeret beszélni.
Kurzusdíj: 890,00 EUR
A kurzus tartalma:
- Közös főzés és ebéd/vacsora a főztünkből
- 2 borkóstolás Chianti Classico vidéken
- Ebéd egy patinás borászatban
- Antinori in Chianti pincészet meglátogatása
- Supertuscan Borkóstolás Bolgheriben
- Ebéd egy Bolgheri borászatban
- minden nap bőséges Culinarium büféreggeli
- minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz
- szállás a gyönyörű Casa Deliziában, kétágyas szobában
- minden reptéri- és helyi transfer
Részletes kurzusleírás:
Első nap:
Délután érkezés Pisába, ahol már a reptéren várlak benneteket. Rövid transzfer után megérkezünk a dombok közé, ahol a szobák elfoglalása után egy könnyű itallal a kezünkben asztalhoz ülünk. Korai vacsoránk menüje a már hagyományos Toszkán Köszöntőnk: grillezett zöldségekkel, hideg antipastikkal tonhalas babsalátával, gerslivel. Egy emésztést elősegítő séta, és egy esetleges Aperol után tapasztalataink szerint ezen a napon mindenki az utazástól a szokásosnál hamarabb az ágynak esik. Kiadós, mély alvás reggelig.
Második nap:
Reggeli után Chiantiba utazunk, ebbe az eredetileg csak három kis falu területéből álló, világhírű borvidékre, ahol a Chianti-, a Chianti Classico-, és a Chianti Classico Riserva borok készülnek, eredetileg szinte kizárólag a Sangiovese szőlőből, de manapság, a lazább bortörvényeknek hála, sok izgalmas más fajták hozzáadásával. Első állomásunk egy igazán világhírű pincészet, melynek nem csak a borai, hanem az architektúrája is sorban nyeri a nemzetközi díjakat.
Továbbmenve bemegyünk Chianti Classico vidékére, egy neves borászathoz, ahol nem csak a boraikat kóstoljuk hanem az ebédünket is ott fogyasztjuk.
A délután folyamán egy második híres pincészetet látogatunk meg, ahol további négy csúcsbort kóstolunk miután kőrbe vezettek a birtok különböző részein. A borok mellé a finom saját olajukat is kóstoljuk.
Fáradtan hazafelé indulunk, ahol a nap hátramaradó része szabad foglalkozás, pihenés, vagy beszélgetés a szalonban egy pohár Chianti mellett.
Harmadik nap:
Pont ebédidőre érünk erre a csodás helyre, így persze egy kiadós ebéddel kezdjük egy borvendéglőben. Bolgheriben nőttek fel a Zwack család gyerekei, és így az ebéd után a “magyar vonatkozású” kis kávézójukban tudunk egy finom fagyit enni vagy egy espressot inni. A következő programpont ezen a nem unatkozós napon egy borkóstolás amely egy valóban különleges borászatba visz minket.
Borászatunk a borvidék kellős közepén található, az Ornellaia kerítésszomszédja. Giovanni már harmadik generációban termel csúcsminőségű borokat. A híres Parker pontozásnál is elérte már a szinte elérhetetlennek számító 100 pontot. Egy kis körbevezetés következik, melyen lekövetjük a bor készítésnek a különböző szakaszait, majd asztalhoz ülünk, hogy megnézzük miért is a leghíresebb bora Olaszországnak a Bolgheri Supertuscan.
A nap végére fáradtak leszünk, így a nap és egyben az egész kurzus kicsengése egy tipikus kockás terítős, kizárólag helyiek által látogatott vendéglő lesz, ahol egy búcsúvacsorát fogyasztunk együtt. Ennek költségét arányosan szétdobjuk egymás közt.
Negyedik nap:
Reggeli után egy kis toszkán faluba megyünk a szép lankás zöld dombok közé, ahol Toszkána egyik legjobban megőrzött várfala található. Mi főleg a kis középkorú ékszerdobozban található tészta üzem miatt látogatunk ide: Az üzem nem csak családi kézben van, de szinte kizárólag családtagok, rokonok dolgoznak a tésztakészítésben, ami - valljuk be - egy ritkaság! Talán ez az oka annak, hogy az itt gyártott spaghettik, pennék és fussilik világszerte megtalálhatók a neves konyhákban. Ti is tudtok majd belőle hazavinni.
Egy igazi kis toszkán falusi henteshez látogatunk, ahol mindent megtudunk az érlelt sonkákról, a sopressataról és a salsicciáról, amelyet ebédként meg is kóstolunk az évszázados várfalak által alakított pincékben, vagy időjárástól függően a kis falu főterén szabad ég alatt.
Hazaérve egy kicsit pihenünk, majd estefelé kezdődik a közös főzés, amelyben a hentestől vásárolt finomságok kapnak szerepet. Vacsoránk ezen a napon húsos fogásokat tartalmaz
Ötödik nap:
Reggeli után pakolászunk, és élményekkel, és remélhetően új barátokkal tele, elindulunk a reptér felé.

Kapcsolat
Mikael: (06) 21 / 200 0817
Viktória: (06) 70 / 455 4010
...vagy hívj WhatsApp-on!
...vagy írj nekünk itt →Kurzusaink időpontjai időrendben:
- 2022. máj. 27 - jún. 03. (8 nap)
Tavaszi Napsütötte Illatos Ízek (8 nap) (Toszkána, Olaszország) - 2022. jún. 26 - 29. (4 nap)
Toszkán Töltődés (4 napos) (Toszkána, Olaszország) - 2 szabad hely - 2022. aug. 29 - szept. 02. (5 nap)
Toszkán Töltődés (5 nap) (Toszkána, Olaszország) - 2022. szept. 07 - 11. (5 nap)
Velence - más szemekkel (Velence, Olaszország) - 2022. szept. 19 - 23. (5 nap)
Toszkán Töltődés (5 nap) (Toszkána, Olaszország) - 2022. szept. 26 - 30. (5 nap)
Bortúra - Chianti és Bolgheri (Toszkána, Olaszország) - 2022. okt. 12 - 16. (5 nap)
Velence - más szemekkel (Velence, Olaszország) - 2022. okt. 24 - 28. (5 nap)
Őszi Szarvasgomba túra (Toszkána, Olaszország) - 2022. okt. 31 - nov. 04. (5 nap)
Őszi Szarvasgomba túra (Toszkána, Olaszország) - 2023. febr. 01 - 12. (12 nap)
Singapore - Penang - Bangkok körút (Bangkok – Saigon – Singapore) - 2023. ápr. 01 - 08. (8 nap)
Szicília Gasztrotúra (Szicília, Olaszország) - 4 szabad hely - 2023. ápr. 08 - 15. (8 nap)
Szicília Gasztrotúra (Szicília, Olaszország) - BETELT
Gasztrotúrák ÁSZF »