Culinarium Toszkánában
Tuscany

Culinarium Toszkánában

Toszkánai Pihenés
Toszkána, Olaszország

Következő szabad időpont:
2023. máj. 16 - 20.

További időpontok:
  • 2023. szept. 05 - 09.

Néha úgy érzed hogy a fejedre nőnek a hétköznapok? Néha kellene egy kis nyugalom, valahogy egy "reset" gomb megnyomása? Ne keress tovább! Neked találtam ki ezt az utat. Csak pár nap az egész, de garantált a nyugalom, a lassulás, a toszkánai életérzés - a dolce far niente.. 

Tavaszi Nagy Gasztrokaland
Toszkána, Olaszország

Következő szabad időpont:
2023. jún. 03 - 10.

A "Tavaszi Nagy Gasztrokaland" már a nyolcadik éve fut nagy sikerrel. A 8 nap alatt egy átfogó képet kapsz Toszkánáról, a konyhájáról és az itteni életről. Nagyokat főzünk, piacozunk, kirándulunk, és persze mindenhol eszünk iszunk. Gyertek és fedezzük fel együtt Toszkána kincseit! 

Őszi Szarvasgomba túra
Toszkána, Olaszország

Következő szabad időpont:
2023. okt. 17 - 21.

Az ősz a szarvasgomba ideje. Ezen a túrán kutyákkal vadászunk a drága gombákra, az őszi tájban sétálunk, nemes borokat kóstolunk, a kandalló ropogását hallgatjuk, de mindenek előtt jókat főzünk együtt abból amit a  toszkán konyha erre az időszakra kínál. Vaddisznó lesz, vargánya gomba, gesztenye, és minden amit a piacon vagy az erdőben össze tudunk szedni.. 

Culinarium gasztrotúrák Toszkánában

Toszkána a Culinarium szülőföldje. Itt kezdődött minden 2014-ben amikor mi, Bencze Viki és Szabo Mikael megtartottuk az első Culinarium rendezvényt. Itt vagyunk mi otthon, az esti fényben lágyan hullámzó dombok, az oszlopokként sorakozó ciprusfák, az ezüstösen csillogó olajfaligetek és a rengeteg szőlősor között. Errefelé egyszerű az élet; lassú, barátságos és befogadó, mint a kedves Nagymama háza. Itt minden ízt, minden illatot megismertünk az évek folyamán és remélhetően sokat tovább is tudtunk adni annak a több mint ezer vendégnek, aki az elmúlt nyolc évben itt volt nálunk, Toszkánban.

A Livorno-i halpiacon barátként köszöntenek a kereskedők, ugyanúgy, mint a Volterra melletti sajtműhely mesterei. A szarvasgombavadász kutyái is megszoktak és nem zavartatják magukat, amikor ott vagyunk. Röviden, itt vagyunk otthon, és itt érezzük magunkat jól. Ha ezt az érzést szeretnéd egy kalandokkal teli, de a léleknek megnyugtató környezetben átélni, akkor gyere velünk, és megmutatjuk neked Toszkánát.

2022-ben visszaköltözünk a tengerpartról az „igazi” Toszkánába, ahol minden olyan, mint a nagykönyvben. Két helyszínünk van: Egy csodálatos agriturismo Peccioli környéken (ahol a nagyobb létszámú kurzusainkat, mint az Olasz Édességet vagy a Vegán kurzust tartjuk) és készül a „Casa Delizia” Lajaticoban, ami a Culinarium új, hivatalos bázisa lesz. Ez utóbbi egy több száz éves kőház, amelyet Mikael a kisebb, intimebb Culinarium csoportok igényeihez alakítva újít fel. Itt lesznek az őszi szarvasgombás, vaddisznós, olívaszüretes programok kislétszámú (max. 8 fős) társaságban, de cserében egy ötcsillagos környezetben.

Gyertek velünk Toszkánába, hadd varázsoljon el benneteket is ez a vidék!

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.