ARGENTINA - CHILE bortúra
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

10 napos "ARGENTINA - CHILE bortúra"

Időpontok:
Részvételi díj: 3 290,00 EUR


A Gasztrotúra tartalmából:

 • 9 éjszaka szállás kiválasztott szállodákban
 • Belföldi repülés Argentinaban
 • Andok átkelése autóval
 • 4 borászat látogatása Chileben
 • 4 borászat látogatása Argentinaban
 • Pezsgőkóstolás Casablanca völgyében
 • Steak parilladák (hagyományos argentin grillezés)
 • Sea-food a Csendes Óceán partján
 • e-bicikli túra szőlőhegyek közt
 • Városnézés Santiago de Chile
 • Városnézés Buenos Aires
 • Kirándulás az Óceánhoz: Valparaiso
 • Kirándulás Vina del Mar
 • Sky Costanera, Dél Amerika legmagasabb bárja
 • Helyi idegenvezetés magyar nyelven
 • Minden transzfer Chilében és Argentinaban


Részletes Program:

Ez tényleg egy "egyszer élünk" túra. Először lesz Culinarium két országban és 4 helyszínen. Mozgunk, látunk, kóstolunk, töltődünk! A túra első 4 éjszakáját Santiago de Chile-ben töltjük, ahonnan csillagtúra szerűen kirándulunk. Onnan átkelünk az Andokon Mendozaba, ahol 2 éjszakát alszunk, majd onnan Buenos Airesba, ahol az utolsó 3 éjszakát töltjük.

Nulladik nap, repülünk:

Találkozás Budapesten vagy Madridban, közös repülés éjjel Madrid-Santiago vonalon. A repülést mindenki maga intézi, de lehetőleg ugyanazzal a géppel menjünk.

Első nap, érkezés, Santiago:

Korai érkezés Santiagoba (éjjel repülünk). Igyekszünk egy korai check-int organizálni, de a nap első része a pihenésé.

Délután városnézés a sofőrös buszunkkal. Megtekintjük a Katedrálist, a Parlamentet, és a legtöbb szép koloniális épületet. A mai Santiago egy csodás modern város amely minden Európai vagy Ázsiai nagyvárosként elmenne. Ami minket érdekel viszont az ay 1541-ben alapított város koloniális múltja ami sok csodás épületben mutatkozik.

Este felmegyünk Dél-Amerika legmagasabb épületére, ahonnan megtekintjük a naplementét. Séta a városban és egy jó vacsora melyet egy kötelező kör Pisco Sour-al kezdünk!Második nap, Valparaiso és Vina del Mar:


Chile egész hosszában a Csendes Óceán partján fekszik így csak természetes hogy a túránk a tengerpartra is elvisz. A víz soha nem túl meleg (maximum 19 fok),de a lábujjunkat lógassuk azért bele az Csendes Óceánba!

Reggeli után Vina del Mar és a mellette levő Valparaiso tengerparti városok következnek színes házaikkal, tengerparti sétányaikkal, felvonóikkal. A kimondottan sokszínű túránkat egy hivatalos kalauz, Felipe, fogja vezetni. Valparaiso után átmegyünk Vina del Marba, ahol egy finom tengergyümölcse ebéddel kezdjük, majd utána fakultatív séta az Óceán partján, vagy laza napozás. Este Santiago és egy könnyű saláta vagy pár empanada vacsorára.Harmadik nap, Cachapoal:

Ezen a napon folytatódik a felfedezési túránk, Egy izgalmas völgybe megyünk, Cachapoal-ba ahol egy igazi gyöngyszemet látogatunk meg. A borászat, amely egyben Chile legexkluzívabb szállodája, a Wine Enthusiast szaklapnál a negyedik (!) helyre került a "világ legjobb borászatai" versenyben 2022-ben. Egy high-tech borászat, sok érdekes megoldással!

A második borászatunkban egy "parillada" azaz egy grillezés keretein belül kóstoljuk meg a ház termékeit, mégpedig szabad ég alatt, a szőlősorok között egy árnyékos sátortető alatt.

A nehéz és késői ebéd után este szabad program Santiagoban.


Negyedik nap, Casablanca és a pezsgők:

Ez egy egésznapos túra Santiagobol Casablancaba, ahol Dél Amerika egyik legjobb pezsgőjét készítik. Két borászatba térünk be ahol a fehér és vörös bor mellett  "método tradicional" és "metodo charmat"-féle pezsgőket is gyártanak, és azt kell mondjam, hogy fantasztikusakat! Az egyik borászat kicsi és családias, a másik pompásan nagy, olyan "Chilei". Könnyű 

Kipróbáljuk magunkat borásznak is, mert lehetőségünk lesz saját cüvée-t készíteni (és meginni!). Este Santiagoban egy degusztációs vacsorát készítenek nekünk, ahol Chile egyik ismert séfje főz nekünk!

Ötödik nap, Andok átkelése:

A túránk talán legmerészebb napja. Reggeli után buszunkba ülünk. és gyakorlott sofőrrel a volánnál Mendoza felé vesszük az irányt. Tudni kell hogy Mendoza Argentinaban van, és az Andok hegylánca másik oldalán. A paso de los Libertadore legmagasabb pontja ma, egy 3 kilométeres alagút megépítése után már "csak" 3.200m magasságban található ahova néhány szerpentin vezet. A korai indulás miatt csodálatos kilátásban reménykedhetünk: Ha szerencsénk van az Aconcagua havas csúcsait fogjuk közelről látni! Megállunk a csodaszép Laguna del Inca-nál egy szusszanásra.

Mendozaba fáradtan érkezve becsekkolunk, és kiadós én-idő kezdődik mindenkinek. Este Argentin steak Malbec borral!


Hatodik nap, Mendoza:

Az Andok keleti lábánál található Mendoza borvidékét Argentína legfontosabb borvidékeként tartják számon. Mindenhonnan az impozáns Aconcagua hegyet látjuk. A szőlőültetvényeket a világ legmagasabb tengerszint feletti magasságai közé ültetik, némelyikük akár 1200m tengerszint feletti magasságot is elérhet. 

Első Mendoza-napunkon két borászatot keresünk fel. Délelőtt egy 1883 óta működő borászatot, amely a mai napig az egyetlen borászat amely "Az év borászata Argentinaban" címet négyszer nyerte el. Jöhet a csodálatos Malbec! A második borászatot sem tegnap alapították, hanem 1898-ban. Már a negyedik generációban készíti a Lopez család a nagyon különleges boraikat: Nem csak hogy a szőlőik 1000 méter magasan nőnek, de az érlelés is nagyon eltér a megszokottól. 10.000 - 35.000 literes nagy, a Franciaországi Nancyból származó hordókban érlelnek 5-, 10-, és 15 évig, miközben az általunk megszokott borokat inkább ennyi hónapig érlelik.

Késő ebédünket egy harmadik borászatban fogyasztjuk, ahol egy igazán érdekes benyomást kapunk az olasz migránsok által létrehozott korai Mendoza borkultúráról.

Este szabad program.


Hetedik nap, Bor- és Termál csodák:

Ezen a napon reggel még egy utolsó borászatot látogatunk meg, de csak utána következik a nap fő attrakciója: Visszaindulunk az Andokba mégpedig a legkülönlegesebb termálfürdőbe amelyet ismerek: Cacheuta majdnem 1500 méter magasan fekszik a hegyek közt a Mendoza folyó partján: termálvíz 100 éves medencékben a szabad ég, és  havas csúcsok alatt - egy csoda! 

Utána irány Mendoza reptér és Irány Buenos Aires, ahova másfél óra repülés után érünk. Egy drink-el a kezünkben zárjuk a napot és üdvözöljük ezt a csodás várost!


Nyolcadik nap, Buenos Aires:

Buenos Aires, ez a több mint 15 milliós város a gazdag történelmével, a csodálatos építészetével és európai "feeling"-jével mindenkit rabul ejt. Nekem ez a világon a kedvenc városom!

Mivel csak két napunk van, egy klasszikus hop-on/hop-off túrával kezdjük, hogy kapjunk egy átfogó benyomást. Leszállunk a csodálatos San Telmo negyedben vagy a Boca Juniors stadionnál és sétálunk egy kicsit. Ebédünket a piacon, egy kis kockás terítős helyen fogyaztjuk vagy a Maradona által frekventált kis vendéglőben ahol viszont gyakran hosszú sorok kígyóznak! Meglátogatjuk La Bocaban Caminito színes házait, és elcsípünk egy tangot táncoló párt.
Itt született a Tango, ez Argentina a köbön. Szabad sétálás annak aki ezt választja. A méltán híres Buenos Airesi fagyit, amit olasz migránsok hoztak magukkal és adaptáltak Délamerikai ízekhez természetesen is megkóstoljuk!

Este gyülekezés és aperitivos, drinkes vacsora egy régi kikötőnegyedben, Puerto Maderoban. Egy ismert formátumot fogunk tezstelni, melyet ritkán hozunk steakkel kapcsolatba, mégpedig egy all-you-can-eat steak vacsorát! Ilyenen még nem voltam.


Kilencedik nap, Buenos Aires:

A második napunkon reggeli után Buenos Aires kétségen kívül legelegánsabb negyedébe, a Recoleta történelmi városrészbe magyünk. A csodás építészet megtekintése mellett a Recoleta temetőbe is benézünk, ahol Eva Peron sírját is megtaláljuk egy, a Párizsi Père Lachaise temető féle mesés környezetben. Innen átsétálunk a város egyik jelképéhez az Eduardo Catalano által tervezett "Floralis Genérica" gyönyörű mozgó virágszoborhoz. 

Ebédre "fugazza" vagy "fugazzetta" lesz, hisz ez egy gasztrokulturális utazás! A nyelvészek köztetek azonnal észreveszik az olasz "focaccia" szót a fugazza-ban, és így is van: a fugazza a Genovából származó bevándorlók étele volt, egy pizza tészta sok sajttal és hagymával. Mi ezt persze a leghíresebb argentin pizzériában esszük! 

Délután egy másik emblematikus helyet látogatunk meg: A Café Tortoni 1858-ban nyitotta ajtóit és azóta Buenos Aires egyik legpatinásabb kávézója. Következik a Teatro Colón, és persze az Obeliszk, a város egy másik ismert jelképe.

Szabad séta majd Tango show és vacsora a Porto Madero környékén egy high-end vendéglőben, hogy méltóan fejezzük be az utazásunk programjait.


Tizedik nap, indulás hazafelé (aki nem marad):

 Reggeli után kicsekkolunk a szállodából, és irány a reptér, ahol az előre egyeztetett járattal irány Madrid, ahova egy nappal később, reggel érkezünk, hisz az órával szembe repülünk.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.