Culinarium világszerte
Tuscany

Culinarium világszerte

Singapore - Penang - Bangkok körút
Bangkok – Saigon – Singapore

Következő szabad időpont:
2023. febr. 01 - 12.

Ez az új ázsiai gasztrotúránk. 12 nap alatt 3 ország jellegzetes konyháját, és kultúráját fedezzük fel kis csoportban (max 10 fő)  Már Budapestről együtt indulunk Mikael vezetésével Szingapúrba, ahol 4 napot vagyunk; onnan együtt Penangba repülünk egy szintén 3-napos tartózkodásra, majd utolsó állomásként Bangkokba repülünk. Mind a 3 helyen 5*-os szállodákban szállunk meg, és jegyzett bárokat, vendéglőket látogatunk. Lesz főzőiskola, ahol tanulunk, lesz építészet, kultúra, csodálatos természet, és persze streetfood a köbön. Mikael sztorijai pluszként :-) 

Culinarium a világ körül

2019-ben tartottuk az első két Culinariumot Thaiföldön, Chiang Maiban. A nagy siker miatt 2020-ban, a Covid első pillanatai előtt még megtartottuk a következő kettőt, hisz az ázsiai konyha nem hiányozhat egy gasztrotúra szervező repertoárjából.

Thaiföldet a jövőben is megtartjuk célpontként, de a már hagyományos Thaiföld (február 2023) mellé egy igazi gasztrokaland is felkerül 2023 első negyedévében, mégpedig a 12 napos Singapore-Penang-Bangkok körút, ami Singaporenak a kínai, Penangnak a maláj, és Bangkoknak persze a thai konyháját fogja bemutatni. Alapvetően két módon érdemes Ázsiát beutazni: hátizsákkal vagy luxusban. Erre a kalandra az utóbbit választottam: legtöbbször 5*-os szállodákban fogunk megszállni, és jegyzett bárok, vendéglők lesznek a célpontjaink. E mellett viszont nem mondunk le „a másik Ázsiáról” sem, mert persze a mindenhol jelen levő streetfood is helyet fog kapni az utazásunkon, hisz Ázsiában az a legelterjedtebb táplálkozási forma.

Ázsia mellett Dél-Amerika lesz a másik célpontunk. Oda indulunk veletek 2023 tavaszán, hisz akkor van ott kellemes (őszi!) idő. Az első dél-amerikai célpontunk Argentina lesz, ahol Buenos Airesból kiindulva meglátogatjuk a Malbec borok hazáját, a Mendoza tartományt az Andok lábánál, ahol nem csak borokat kóstolunk, hanem lesz bőven empanadas, provoleta (Olaszország visszaköszön), chimichurri, és persze rengeteg Asado steak is, amit el kell fogyasztanunk. Ez egy felejthetetlen, szemet-szájat gyönyörködtető utazás lesz. Egy igazi Culinarium!

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.