Culinarium világszerte
Tuscany

Culinarium világszerte

Singapore - Penang - Bangkok körút
Singapore - Malaysia - Thaiföld

Következő szabad időpont:
2023. febr. 09 - 20.

Ez az új ázsiai gasztrotúránk. 12 nap alatt 3 ország jellegzetes konyháját, és kultúráját fedezzük fel kis csoportban (max 12 fő)  Szingapúrban találkozunk, , ahol az első 4 napot töltjük; onnan együtt Penangba repülünk egy 3-napos malájziai tartózkodásra, majd onnan közösen utolsó állomásunkként Thaiföldre, Bangkokba repülünk. Mind a 3 helyen csodás szállodákban szállunk meg, és jegyzett bárokat, vendéglőket látogatunk. Lesz főzőiskola, ahol tanulunk, lesz építészet, kultúra, csodálatos természet, és persze streetfood a köbön. Mikael sztorijai pluszként :-) 

Thaiföldi Élményutazás
Thaiföld

Következő szabad időpont:
2023. febr. 27 - márc. 07.

2023ban immár tizedik alkalommal térek vissza Thaiföldre – az első utam oda hátizsákkal volt, 1997-ben. Ezúttal is egy kis elszánt hedonista csoportot vinnék magammal, aki kíváncsi az igazi Thai kultúrára, vidékre, strandokra, és persze a világhírű Thai konyhára. Velem ezt úgymond „első kézből” fogod felfedezni. Ha még nem tudod mit szeretnél ajándékozni karácsonyra, akkor ajándékozz Szeretteidnek és persze magadnak is egy igazán különleges és felejthetetlen élményt! Tarts velem!

NEW YORK
New York, USA

Következő szabad időpont:
2023. máj. 04 - 10.

Nekem ez a világ legjobb városa! Sehol sincs a földön még egy ilyen hely, ahol minden lépésnél érzed hogy valahogyan világ közepében állsz. Nyelvek, emberek, színek, illatok, ízek...steak, pastrami, cheesecake, Hot Dog, Subway, Wall Street, Empire State, MoMa, Broadway - minden benne lesz! Ne hagyd ki!

Culinarium a világ körül

2019-ben tartottuk az első két Culinariumot Thaiföldön, Chiang Maiban. A nagy siker miatt 2020-ban, a Covid első pillanatai előtt még megtartottuk a következő kettőt, hisz az ázsiai konyha nem hiányozhat egy gasztrotúra szervező repertoárjából.

Thaiföldet a jövőben is megtartjuk célpontként, de a már hagyományos Thaiföld (február 2023) mellé egy igazi gasztrokaland is felkerül 2023 első negyedévében, mégpedig a 12 napos Singapore-Penang-Bangkok körút, ami Singaporenak a kínai, Penangnak a maláj, és Bangkoknak persze a thai konyháját fogja bemutatni. Alapvetően két módon érdemes Ázsiát beutazni: hátizsákkal vagy luxusban. Erre a kalandra az utóbbit választottam: legtöbbször 5*-os szállodákban fogunk megszállni, és jegyzett bárok, vendéglők lesznek a célpontjaink. E mellett viszont nem mondunk le „a másik Ázsiáról” sem, mert persze a mindenhol jelen levő streetfood is helyet fog kapni az utazásunkon, hisz Ázsiában az a legelterjedtebb táplálkozási forma.

Ázsia mellett Dél-Amerika lesz a másik célpontunk. Oda indulunk veletek 2023 tavaszán, hisz akkor van ott kellemes (őszi!) idő. Az első dél-amerikai célpontunk Argentina lesz, ahol Buenos Airesból kiindulva meglátogatjuk a Malbec borok hazáját, a Mendoza tartományt az Andok lábánál, ahol nem csak borokat kóstolunk, hanem lesz bőven empanadas, provoleta (Olaszország visszaköszön), chimichurri, és persze rengeteg Asado steak is, amit el kell fogyasztanunk. Ez egy felejthetetlen, szemet-szájat gyönyörködtető utazás lesz. Egy igazi Culinarium!

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.