Culinarium gasztroutazások
Tuscany

Culinarium gasztroutazások

Szicília Gasztrotúra
Szicília, Olaszország

Következő szabad időpont:
2023. ápr. 10 - 17.

Szicília "Olaszország a köbön": hangosabban beszélnek, több a Vespa, több ruha lóg az utca felett száradni, zamatosabbak az ízek, és jobban perzsel a nap. Gyertek velem kis, 8 fős csoportban, és fedezzük fel a sziget kulináris és kulturális kincseit! Lesz tonhal, szardínia, sőt tengeri sün is (annak aki bevállalja)! 

Madrid - Marrakech
Spanyolország - Marokkó

Következő szabad időpont:
2023. okt. 21 - 28.

2023 - KÉT ÚJ CÉLPONT EGY CSAPÁSSAL

2023 tavaszán, amikor nálunk még sötétszürke és hideg a táj, ellátogatunk Spanyolországba és Marokkóba, ahol a kulináris világ két kiemelkedő gyöngyszemét, Madridot és Marrakecht látogatjujk meg. Legyen Tapas, Pata Negra sonka, Boqadillos, Pan Tumaca, de jöjjön a rengeteg couscous, keleti fűszer, hummus, menta tea is, plusz minden ami belefér, minden színes, illatos orientális - jövünk! Tarts te is velünk!

Singapore - Penang - Bangkok körút
Singapore - Malaysia - Thaiföld

Következő szabad időpont:
2023. nov. 09 - 20.

Ez az új ázsiai gasztrotúránk. 12 nap alatt 3 ország jellegzetes konyháját, és kultúráját fedezzük fel kis csoportban (max 12 fő)  Szingapúrban találkozunk, , ahol az első 4 napot töltjük; onnan együtt Penangba repülünk egy 3-napos malájziai tartózkodásra, majd onnan közösen utolsó állomásunkként Thaiföldre, Bangkokba repülünk. Mind a 3 helyen csodás szállodákban szállunk meg, és jegyzett bárokat, vendéglőket látogatunk. Lesz főzőiskola, ahol tanulunk, lesz építészet, kultúra, csodálatos természet, és persze streetfood a köbön. Mikael sztorijai pluszként :-) 

NEW YORK
New York, USA

Következő szabad időpont:
-

Nekem ez a világ legjobb városa! Sehol sincs a földön még egy ilyen hely, ahol minden lépésnél érzed hogy valahogyan világ közepében állsz. Nyelvek, emberek, színek, illatok, ízek...steak, pastrami, cheesecake, Hot Dog, Subway, Wall Street, Empire State, MoMa, Broadway - minden benne lesz! Ne hagyd ki!

Thaiföldi Élményutazás
Thaiföld

Következő szabad időpont:
-

2023ban immár tizedik alkalommal térek vissza Thaiföldre – az első utam oda hátizsákkal volt, 1997-ben. Ezúttal is egy kis elszánt hedonista csoportot vinnék magammal, aki kíváncsi az igazi Thai kultúrára, vidékre, strandokra, és persze a világhírű Thai konyhára. Velem ezt úgymond „első kézből” fogod felfedezni. Ha még nem tudod mit szeretnél ajándékozni karácsonyra, akkor ajándékozz Szeretteidnek és persze magadnak is egy igazán különleges és felejthetetlen élményt! Tarts velem!

Culinarium a világ körül

2019.ben tartottam az első két Culinariumot Thaiföldön, Chiang Maiban. A nagy siker miatt 2020-ban, a Covid első pillanatai előtt még megtartottam a következő kettőt, hisz az ázsiai konyha nem hiányozhat egy gasztrotúra szervező repertoárjáról.
Thaiföldöt a jövőben is célpont marad, de a már hagyományos Thaiföld (február 2023) mellé egy igazi gasztrokaland is felkerül 2023 őszére, mégpedig a 12 napos Singapore-Penang-Bangkok körút, ami Singaporenak a kínai, Penangnak a Maláj, és Bangkoknak persze a Thai konyháját fogja bemutatni. Alapvetően két módon érdemes Ázsiát beutazni: hátizsákkal, vagy luxusban. Erre a kalandra az utóbbit választottam: legtöbbször 5*-os szállodákban fogunk megszállni, és jegyzett bárok, vendéglők lesznek a célpontjaink. E mellett viszont nem mondunk le „a másik Ázsiáról” sem mert persze a mindenhol jelen levő streetfood is helyet fog kapni az utazásunkon, hisz az Ázsiában a legelterjedtebb táplálkozási forma.


Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.