Prosecco, Grappa és Velence
Tuscany

Prosecco, Grappa és Velence

Ez a Culinarium új gasztrotúrája. Budapestről indulunk, és oda is viszlek vissza, így nincs plusz repülőköltség, és mivel busszal megyünk, be is tudsz vásárolni és hazavinni amit vettél.

Időpontok:

  • 2025. jún. 19. (4 nap)
Kérdeznék az útról →

Képek, ízelítőnek:

A 4 napos túra díja: 980,00 EUR / fő

Milyen ez az utazás?...

Prosecco vidékén mindkét DOCG területet, Valdobbiadene és Asolo völgyét meglátogatjuk, és 4 pimcészetben kóstolunk. Elmegyünk Bassano di Grappa-ba is ahol Jacopo Poli grappa mester gyárába is ellátogatunk. Az utolsó napon Velencében cicchettiket eszegetünk az "igazi" Spritz-el. Ez a gastrotúra egy élmény lesz!


Az ár mit tartalmaz:


  • Utazás kisbusszal Budapest - Olaszország - Budapest
  • 3 éjszaka szállás Proseccoban a borvidék közepében
  • Teljes ellátás minden nap
  • bor / prosecco / spritz / ásványvíz az étkezésekhez
  • 4 Prosecco kóstolás Valdobbiadene es Asolo völgyeiben
  • Látogatás és grappa kóstolás a Poli grappafőzdében
  • Grappa múzeum látogatása kóstolással                               
  • Monte del Grappa emlékmű látogatása
  • Velencei séta, cicchetti túra                                                       
  • Mikael idegenvezetése - magyarul


Részletes kurzusleírás:


Első nap:

Az utazásunk már Budapesten kezdődik, ahol kora reggel buszunkkal elindulunk a Prosecco vidékére. Első stációnkat már ebédre érjük el: a legkedvencebb vendéglőmbe térünk be Szlovéniában. Ezt nem hagyhatjuk ki. Szlovén étel kerül az asztalra! Tovább utazva már délután a szállásunkon leszünk, ahol a szobák foglalása után szabadidő. Vacsorára helyi specialitásokat eszünk és iszunk :-) Talán egy "ubriaco"-ra is lelünk, egy részeg sajtra.

Második nap:

A Proseccot manapság már egy nagyobb területen termelik, nagyjából Trieszttől egészen le Padova alá, de a két DOGC területet, ahonnan a legnemesebb buborékok származnak, két völgy alkotja a Piave folyó két partján: Asolo és Valdobbiadene völgyei.

Ezen a napon 2-2 kóstolásunk lesz, 2 Asoloban és 2 Valdobbiadeneben. Szokásomhoz hűen igyekeztem neves termelőket kis helyiekkel összehasonlítani. Dél körül a könnyű ebédünket egy borászatban vesszük magunkhoz, a vacsoránkat meg egy kis kockásterítős vendéglőben a hegyek lábánál.


Harmadik nap:

Ezen a napon elhagyva Prosecco vidékét Bassano del Grappa-ba utazunk, oda ahol a három leghíresebb grappafőzdéből kettőt találunk: Nardinit és Polit. Megérkezve azonnal a Poli féle Grappafőzdébe megyünk, ahol egy nagy vezetés keretein belül mindent megtudunk arról, hogy hogyan készül Olaszország e egyik leghíresebb itala.

Természetesen egy grappakóstoláson is részt veszünk. Ebédünket már magában Bassanoban, egy helyi kockásterítős vendéglőben fogyasztjuk ahonnan felfedezve a várost a grappa múzeumba is bemegyünk egy újabb vezetésre és kóstolásra. Bassanoban a másik híres Grappafőzdébe, Nardinihoz is ellátogatunk, ahol a híres "mezzo e mezzo" grappacocktailt kóstoljuk a Ponte dei Alpinin állva, csodálva a hegyi panorámát. Délután még, ha úgy döntünk egy kis történelmi kirándulás keretein belül felmegyünk a Monte Grappára, melynek történelmi, magyar vonatkozása is van

Vacsora Asoloban, helyi vendéglőben


Negyedik nap:


Reggeli után összeszedjük a dolgainkat és elindulunk Velence felé, ahol egy cicchetti túrán megismerjük Velence konyhájának ezt a kimondottan izgalmas részét. Az „igazi” Spritz (hisz innen jön) is része lesz a felfedezésünknek. Egy kiadósat sétálunk a városban, majd elindulunk hazafelé

A 4 napos túra díja: 980,00 EUR / fő

Legyél te is Culinarium Gastronauta és értesülj elsőként új túrákról, időpontokról és kedvező ajánlatokról!
A tagság ingyenes.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.