VEGÁN KURZUS - Steiner Kristóffal
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

8 napos "VEGÁN KURZUS - Steiner Kristóffal"

Időpontok:
2022. jún. 03 - 10.
Bencze Viktória
Viktória

A Culinarium egyik alapítója és lelke. Aki ösztönösen érzi, mi a Vendégek vágya és igénye. Aki garantálja, hogy maradandó élményekkel, barátként távozol és amíg nálunk vagy, addig soha nem lesz üres a poharad.

2022. jún. 10 - 17.
Bencze Viktória
Viktória

A Culinarium egyik alapítója és lelke. Aki ösztönösen érzi, mi a Vendégek vágya és igénye. Aki garantálja, hogy maradandó élményekkel, barátként távozol és amíg nálunk vagy, addig soha nem lesz üres a poharad.

Kurzusdíj: 1 350,00 EUR8 NAPOS VEGÁN CULINARIUM KURZUS TOSZKÁNÁBAN

STEINER KRISTÓFFAL ÉS NIMROD DAGANNAL

Egy feledhetetlen gasztro kaland, melyre szeretettel várunk minden Toszkánát kedvelő, vegán, vagy még csak lélekben vegán, de a téma és életfilozófia iránt érdeklődő kulináris kalandort. Ha energiával és élményekkel töltenéd fel tested-lelked e nyári héten, akkor ez a program Neked szól!

Kristóf és Nimi tudása és karizmája, Viki toszkána ismerete, a csodálatos dimbes-dombos táj, az olasz mentalitás, a nyári nap melege, a zöldségek, gyümölcsök íze és illata mind bizonyossá teszik, hogy az idei nyaralásod felejthetetlen legyen! A létszám a COVID miatt 12 főre limitált, még jobban megőrizve ezzel a kurzus személyességét, intimitását.
A 8 nap alatt vegán módra fedezzük fel a toszkán gasztronómia kincseit. Közösen sokat főzünk, eszünk-iszunk, piacon vásárolunk, és magunkba szívjuk az olasz életérzést. A 8 nap intenzív programot nyújt ugyan, de figyelünk arra, hogy minden résztvevő elegendő "én-időt" is tudjon magában vagy a párjával tölteni.

A kurzus tartalma:

• 4 közös kreatív konyhaműhely Steiner Kristóffal és Nimrod Dagannal
• Piaclátogatás
• Beach Piknik
• 8 Városlátogatás (San Gimignano,Vinci, San Miniato, Pisa, Peccioli, Lajatico, Viareggio, Livorno)
• minden nap / 7 alkalommal bőséges vegán Culinarium büféreggeli
• minden nap / 7 alkalommal bőséges vacsora
• 6 alkalommal ebéd / 1 étkezés önálló
• minden nap prosecco / Aperol Spritz / bor / ásványvíz / tea / kávé
• szállás egy gyönyörű Agriturismoban peccioli lankás olajfákkal és szőlőtőkékkel körülvett dombján, két-, három-, vagy négyágyas szobában,
• minden helyi transzfer
• minden étkezés ( 1 önáll


Az utazás önállóan történik. Javasolt a Ryanair közvetlen Budapest-Pisa járata, a reptérre megyünk értetek avagy autóval kb. 1000 km, szinte végig autópálya. Menetidő kb. 10 óra.

Részletes program:


Első nap:


Önálló érkezés után a repülővel utazókat 18 órakor a pisai reptéren várjuk. Végre Itália! VégreToszkána! Egy rövid transzfer után ( 40 km, kb. 35 perc) megérkezünk az Agriturismonkba, ahol a szobák elfoglalása után a kertben találkozunk a többi résztvevővel és előre koccintunk a közös kalandunkra. Első vegán büfénk tálalásra is kerül, a közös vacsora elfogyasztása alatt megismerkedünk egymással, beszélgetünk, ha van kedvünk akár hajnalig.

Második nap:

Ezen a napon a bőséges reggeli után kezdődik már a konyhai munka, de csak a fejekben - mert első lépése minden főzésnek az alapanyagok beszerzése!
Livornóba megyünk, ahol megcsodáljuk Olaszország második legnagyobb fedett piacát, majd némi szabadprogram után beszerezzük közösen a délutáni főzésünk alapanyagait.
Mielőtt haza indulnánk, megkóstoljuk a város egyik specialitását, a cecinát, ami egy kukoricalisztből készült lepény, ez lesz a gyors ebédünk, ami nagyon laktató, így biztos kibírjuk kora délutánig.
Hagyunk magunknak kis időt, önállóan elveszve Livornóban és mindenki felfedezheti ki-ki a maga tempójában a várost.
Délután kezdődik az első workshop Kristófékkal. A vásárolt zöldségek állagot változtatnak és kezeitek alatt ínycsiklandó vegán finomságok keletkeznek belőlük.

Harmadik nap:

A könnyű reggeli után Lajaticoba utazunk, Andrea Bocelli szülőfalujába. A mester most is itt él, ha szerencsénk van, talán láthatjuk, amikor segítőjével a ciprussorok között lovagol.
Megcsodáljuk a Theatro del Silenziot, ahol minden évben a világ minden tájáról jönnek az operarajongók, az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő koncertre.
Együtt végig sétálunk a hangulatos kisvároson, ahol a város főterén eszünk egy finom salátát.
Hazafelé még gyorsan beugrunk a Bocelli család kávézójába, ahol mindenki vásárolhat, ha szeretne dedikált cd-t, avagy a család pincészete által kreált pezsgőt, vörösbort vagy limoncellot.
Délután kis szieszta, beszélgetés, borozgatás, a medenceparton, majd nemsokára Kristóf és Nimi hív minket, hogy a vacsora készítésében segédkezzetek. Egy pompás közel-keleti-toszkán fúziós vacsorát készítünk.

Negydik nap:

Ezt a napot, amennyire csak lehet, kimaxoljuk! Ma úgy reggelizünk, mint az olaszok, bekapunk gyorsan egy-két péksüteményt, lekvárral vagy vegán nutellával és gyorsan autóba pattanunk. Viareggioba látogatunk, ami már sokatoknak ismerős. Ha csütörtök, akkor piacnap! Több kilométer hosszan árulják az árusok a szebbnél szebb nyári portékáikat, legyen az strandtörölköző, fürdőruha, szandál, vagy szalmakalap. Ki-ki a saját tempójában végigszáguld a tengerparti vásársoron, majd a mai napot késő estig a strandolásnak szenteljük. Az ebédünket a tengerparton fogyasztjuk el, mindenki megkapja a saját vegán dobozkáját, amiben finomabbnál finomabb falatok kerülnek elő. (Ezeket előző nap legyártottuk Kristóffal, aki nem a medencénél pihegett és proseccozott, az tudja, hogy mi lesz a tartalma.)
Nagy színes plédeken a homokban fogunk piknikezni, lazítani. Kristófék egy közös kreatív játékkal is készülnek – így a bőséges étel, ital, mellett a móka és kacagás is garantált.
Ha megnéztük a naplementét és már tényleg kisétáltuk magunkat a homokban, akkor az egyik legjobb nápolyi pizzéria vár minket, a vacsoránkat ott fogyasztjuk el.
Hazaérkezés éjfélkor, akik erőre kaptak az autóban való szunyókálástól, azoknak tánc és buli hajnalig.

Ötödik nap, péntek:


A tegnapi hosszú napunk után, ma ráérősre vesszük a figurát.
Reggelizünk, együtt vagyunk, majd a konyhába vetjük magunkat, elkészítjük a sokfogásos ebédünket.
Ebéd után felkerekedünk és megnézzük Peccioli városkáját, ahol vacsorázni fogunk.
Peccioli egy igazi hamisítatlan toszkán kiváros, hangulatos kőfalakkal, szebbnél szebb ajtókkal és egy nagy térrel, ahol kockásterítős éttermek sorakoznak egymás mellett.

Hatodik nap, szombat:

Ezen napon a reggeli után autóba ülünk és megnézzük a tornyok városát, San Gimignanot. A bátrak megmászhatják a Torre Grossát, ahonnan Pazar kilátás nyílik a városra. Nemcsak a 3 jellegzetes utcáján sétálunk végig, hanem felfedezzük a város rejtettebb zugait is. Természetesen nem maradhat el a világbajnos Sergio Dondoli fagylaltozójában való ámuldozás és fagylaltozás sem.
Itt a mai napon az ebéd önálló, mindenki ott eszik valamit, ahol szeretne. Természetesen ez lehet együtt is, avagy külön-külön, ki-ki igénye szerint.
Vacsorára hazatérünk, otthon eszünk az Agriturismonk éttermében, ami erre a napra kinyit. Vacsora után pedig megkóstoljuk a hely borait is.

Hetedik nap:

Az utolsó teljes napunk. A bőséges reggelink után San Miniatoba megyünk a szarvasgomba fellegvárát nézzük meg. Itt találták a világ legnagyobb szarvasgombáját. Sajnos nyáron nem vadásznak gombára, de a kis város így is sok érdekeséggel szolgál. Éva aki nagyon jól ismeri ezt a várost, és idegenvezető itt Toszkánában, tart Nektek egy kis vezetést, mesél a város történetéről, nevezetességeiről. Ebben a kis városban ebédelünk.
Majd átmegyünk Vincibe, Leonardo da Vinci szülőfalujába, megnézzük a középkori zseni találmányait és szülőházát.
Este utolsó konyhaműhely Kristófékkal. Már gyakorlott vegán gasztromágusként könnyen fog menni a munka, és ripsz-ropsz meglesz az utolsó saját készítésű vegán menűsor. Nimit és Kristófot ismerve, mindenből rengeteg, vagy túl sok lesz, főleg így a kurzus vége felé...

Este lazítás, beszélgetés a kertben, a medenceparton, aztán búcsútánc és búcsúkoccintás egy jó pohár Chiantival, ahogyan illik egy olasz főzőkurzus végén.

Nyolcadik nap:

Utolsó reggelinket csoportos fotózással, receptek csere-beréjével zárjuk, majd könnyes búcsú egymástól, akik autóval mennek, lassan hazaindulnak – vagy velünk tartanak konvojjal Pisába-, akik a délutáni repülővel mennek, azokkal még meglessük a repülő indulása előtt a pisai ferde tornyot, majd irány a reptér, vagy a parkoló, hogy mindenki hazafelé vehesse az irányt, tele élményekkel, új inspirációval és új barátságokkal a lelkében.


Várunk Titeket szeretettel Toszkánába!

Viki&Nimi&Kristóf

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.