Toszkán Töltődés (4 napos)
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

4 napos "Toszkán Töltődés (4 napos)"

Időpontok:
2022. jún. 26 - 29. - 2 szabad hely
Szabo Mikael
Mikael

A Culinarium megálmodója és alapítója. Nemzetközi hátterű gyakori utazó, nagy gourmet, közepes szakács, de mások szerint mindenhez ért egy kicsit, és persze szeret beszélni.

Kurzusdíj: 690,00 EUR


Néha úgy érzed hogy a fejedre nőnek a hétköznapok? Néha kellene egy kis nyugalom, egy töltődés? Ne keress tovább! Neked találtuk ki ezt a túrát. Hétfőtől péntekig, pár nap csak, de garantált a nyugalom, a "Toszkán életérzés". Új házunkban lazítunk az olajfák és ciprusok körbevette teraszon, nyáron egy pohár Proseccoval vagy Aperollal, ősszel egy pohár zamatos vörössel, Aki akar (!) eljön a piacra bevásárolni, vagy a henteshez sonkáért...együtt főzünk, de ha nem akarsz, azt sem kell, hisz tudjuk mit csinálunk a konyhában. Felmegyünk egy esti italra Volterrába vagy San Gimignanoba, de nem visszük túlzásba. Ez arról szól, hogy hagyjuk a lelkünket kicsit szabadon lóbálni, megnyomjuk a "reset" gombot, hogy utána erősen és feltöltve vágjunk neki a hétköznapoknak. Gyere, tarts velünk!A kurzus tartalma:

• 2 közös főzés, valamint közös ebéd vagy vacsora a főztünkből
• Andrea Bocelli kávézója és családi pincészetének látogatása
• Piaclátogatás bevásárlással
• sajt-, bor-, olívaolaj-, sonka-, és még tengeri herkentyűk is
• minden nap bőséges Culinarium büféreggeli
• minden nap prosecco / aperolspritz / bor / ásványvíz
• szállás a gyönyörű toszkán kőházunkban, kétágyas szobában
• minden helyi transzfer

Résztvevők száma 8 -10 fő

Az utazás önállóan történik. A Vendégeink többsége a Ryanair Budapest-Pisa járatával utazik.


Részletes program:
Ennek a tartózkodásnak pont az a lényege hogy ne legyen "részletes program" hisz arra van az összes többi Culinarium gasztrotúra ahol Mikael hajtja a népet német pontossággal, de leírunk pár támpontot hogy azért ne féljen senki attól, hogy unatkozás lesz a feltöltődés helyett:

Első nap, érkezés:
Önálló érkezés Pisába. A reptéren várunk Titeket ahonnan rövid transzfer után megérkezünk a csodálatos régi kőházunkba a toszkán dombok közé, ahol mindenki elfoglalja a szobáját. Kis relax után vacsora amit ezen a napon én, Mikael, készítek nektek, míg ti felfedezitek a környezetet.
Második nap. lazulunk:
Délelőtt egy séta Lajaticoban, bemegyünk Bocelliék kávézójába, ahol talán magára a mesterre is lelünk, vagy legalább a testvérére, Albertora. Megnézzük a Teatro del Silenziot, de mindent a saját tempónkban, és csakis az aki akar - semmilyen kötelesség nincs. Eldöntjük hogy együtt főzünk vagy a kedvenc vendéglőmbe megyünk.

Harmadik nap, már egészen jól megy:
Ezen a napon délelőtt aki akar eljön velem a piacra bevásárolni. Szokásunk szerint kóstolgatunk, kérdezősködünk, majd a napon sétálgatunk egy kicsit. Aki akar az pedig egy könyvvel a teraszon napozik. Délután együtt főzünk valami csodásat, lehet hogy grillezünk, hogy este a lampionok alatt üldögélhessünk. Minden esetre garantáltan jól érezzük magunkat.Negyedik nap, tutto italiano:
Lassan 150 Culinarium után ki merem mondani, hogy az utolsó napon már senki sem gondol az otthoni helyzetre, feladatokra esetleges nehézségekre. Ahogyan egy kedves vendégem nemrég mondta "Minden Olasz - Tutto Italiano"...ez egy életérzés, egy mátrix ami magával ránt, vagy inkább lágyan ringatva magával visz. Ezen a napon egy lassú reggeli a teraszon, egy extra espresso, talán egy rövidke séta, majd délben irány a reptér. hazamegyünk, de ugyanakkor itt is maradunk - talán örökké.


Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.