Feltöltődés Toszkánában
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

5 napos "Feltöltődés Toszkánában"

Időpontok:
Részvételi díj: 890,00 EUR


Néha úgy érzed hogy a fejedre nőnek a hétköznapok? Néha kellene egy kis nyugalom, egy töltődés? Ne keress tovább! Neked találtuk ki ezt a túrát. Pár nap csak, de garantált a nyugalom, a "Toszkán életérzés". Új házunkban lazítunk az olajfák és ciprusok körbevette teraszon, nyáron egy pohár Proseccoval vagy Aperollal, ősszel egy pohár zamatos vörössel, Aki akar (!) eljön a piacra bevásárolni, vagy a henteshez sonkáért...együtt főzünk, de ha nem akarsz, azt sem kell, hisz tudjuk mit csinálunk a konyhában. Felmegyünk egy esti italra Lajatico főterére vagy Volterrába, de nem visszük túlzásba. Ez arról szól, hogy hagyjuk a lelkünket kicsit szabadon lóbálni, megnyomjuk a "reset" gombot, hogy utána erősen és feltöltve vágjunk neki a hétköznapoknak. Gyere, tarts velünk!


A kurzus tartalma

• 3 nagy sokfogásos közös főzés Mikaellel és vacsora
• Bor- olíva olaj-, sajt-, és tenger gyümölcse kóstolás
• Hal- és zöldégpiac bevásárlással
• Teatro dell Silenzio és Bocelli kávézója látogatása
• Esti Aperitivo Lajatico híres terén
• teljes ellátás
• Prosecco / Aperol / Frizzante amikor illik 
• szállás 2-ágyas szobában (páratlan személy felárral)
• minden transzferRésztvevők száma max 8 fő.

Az utazás önállóan történik. A Vendégeink többsége a Ryanair Budapest-Pisa járatával utazik.

Részletes program:

Ennek a tartózkodásnak pont az a lényege hogy ne legyen "részletes program" hisz arra van az összes többi gasztrotúra ahol Mikael hajtja a népet német pontossággal, de leírok pár támpontot hogy azért ne féljen senki attól, hogy unatkozás lesz a pihenés helyett:


Első nap, érkezés:

Önálló érkezés Pisába. A reptéren várlak benneteket ahonnan rövid transzfer után megérkezünk a csodálatos régi kőházunkba a toszkán dombok közé, ahol mindenki elfoglalja a szobáját. Kis relax után vacsora amit ezen a napon én készítek nektek, míg ti felfedezitek a kis falut és a környezetet.

Második nap. lazulunk:

Délelőtt egy séta Lajaticoban, bemegyünk Bocelliék kávézójába, ahol talán magára a mesterre is lelünk, vagy legalább a testvérére, Albertora. Megnézzük a Teatro del Silenziot, de mindent a saját tempónkban, és csakis az aki akar - semmilyen kötelesség nincs. Eldöntjük hogy együtt főzünk vagy a kedvenc vendéglőmbe megyünk. 


Harmadik nap, már egészen jól megy:

Ezen a napon délelőtt aki akar eljön velem a piacra bevásárolni. Szokásunk szerint kóstolgatunk, kérdezősködünk, majd a napon sétálgatunk egy kicsit. Aki akar az pedig egy könyvvel a teraszon napozik. Délután együtt főzünk valami csodásat, lehet hogy grillezünk, hogy este a lampionok alatt üldögélhessünk. Minden esetre garantáltan jól érezzük magunkat.

Negyedik nap, a tengernél:

reggel elmegyünk Viareggioba, a tengerpartra, a szép homokos strandra. Csütörtök van, tehát a nagy piaci nap annak aki divatos cipőt, ruhát, vagy táskát akar venni. Megéri! Higgyétek el, ez nem a honi kínai piac :-) Aki akar annak viszont a strandon a helye (ha az időjárás engedi),májustól októberig kint vannak a strandszékek és akár fürdeni is lehet.

Ebédünket a tengerparti sétányon fogyasztjuk, egy salátát, és pár szelet pizzát egy korty habzó Frizantéval, majd elindulunk Pietrasantaba a csodás kis művészfaluba ahol már Michelangelo Buonarotti lakott amikor kereste műveihez a megfelelő márványtömböket.

Este fáradtan haza, közös főzés (aki akar) majd lazulás a lampionok alatt a teraszon.

Ötödik nap, tutto italiano:

Lassan 150 gasztrotúra után ki merem mondani, hogy az utolsó napon már senki sem gondol az otthoni helyzetre, feladatokra esetleges nehézségekre. Ahogyan egy kedves vendégem nemrég mondta "Minden Olasz - Tutto Italiano"...ez egy életérzés, egy mátrix ami magával ránt, vagy inkább lágyan ringatva magával visz. Ezen a napon egy lassú reggeli a teraszon, egy extra espresso, talán egy rövidke séta, majd irány a reptér. hazamegyünk, de ugyanakkor itt is maradunk - talán örökké.    


Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.