Szicília Novemberben
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

5 napos "Szicília Novemberben"

Időpontok:
Részvételi díj: 890,00 EUR

A Túradíj ezt tartalmazza:


  • 4 éjszaka szállás Sciaccaban, csodálatosan otthonos panzioban
  • transzfer reptértől reptérig
  • minden helyi transzfer
  • Városnézés Palermo és Sciacca
  • APE túra Sciaccaban
  • Olivaolaj szappan készítés (hazaviszed)
  • kirándulás Menfibe
  • olívaolaj és borkóstoló
  • Tésztagyúrás, főzőkurzus


Részletes program:


Első nap

Önálló érkezés Budapestről a Ryanair járatával Palermo repülőtérre délután 17.50 órakor, ahol személyesen vár mindenkit Barbara, a program háziasszonya. Privát transzfer a sziget déli oldalán található Sciacca városkába amely a Culinarium szicíliai bázisa. A szállás elfoglalása belvárosi kétszemélyes, franciaágyas szobákban. Utána üdvözlő ital és
könnyű vacsora helyi termékekből.


Második nap

Reggeli után közös séta a belvárosban, ahol megcsodáljuk a híres Sciaccai kerámiákat (vásárlási lehetőség) amelyeket helyben készítenek és az egész várost díszítik. A lépcsőkön, a falakon, a tereken mindenhol találunk egy-egy színes darabot. Közben szicíliai legendákról hallunk, úgymint a helyi mindennapi élet különlegességeiről. Közös ebéd egy igazi kockásterítős helyi étteremben, ahol a Nicola által nagy törődéssel elkészített ételeket fogyasztjuk el.

Ebéd után kis pihenés, és szabad program. Késő délután pedig ellátogatunk egy közeli olíva szappan múzeumba, ahol a vállalkozó szelleműek elkészíthetik a helyben termesztett gyógynövényekkel illatosított saját szappant is. Aperitivo és vacsora a naplementében a múzeum teraszán egy olajfa ligetben.


Harmadik nap

Reggeli után ezen a napon a közeli Menfibe látogatunk el, ahol először megtekintjük egy helyi termelő olajfa ültetvényét, megismerjük az itteni olajfa fajtákat és a biogazdálkodás néhány alapvető szabályát. Innen egy antik palazzóba indulunk, ahol részt veszünk egy ebéddel egybekötött olívaolaj kóstolón. A kóstolón először megtudjuk mit is jelent az extraszűz kategória, majd az olajokat először magában (ahogy a hivatalos kóstolók is) majd
helyben sütött kenyérre csorgatva ízleljük meg. Az ebéd csak ezután következik, helyi borokkal kísérve. Ízekkel és illatokkal eltelve indulunk vissza Sciaccaba.

Este aperitivo, naplemente a főtéren, majd vacsoránk ezúttal helyi panino. A bátrabbak megkóstolhatják a milza verziót, mely belsőségeket tartalmazó specialitás, a visszafogottabbak választhatják a friss porchettás, bresaolás, vagy mortadellás változatot.


Negyedik nap

Reggeli után Ape (a Piaggio cég Vespa melletti 3-kerekűje) túra következik. Három keréken másszuk meg a város hangulatos, kanyargós, de sokszor szinte hegymenetesen kapaszkodó utcácskáit. Később megismerkedünk Szicília üvegbe és tégelyekbe zárt illataival egy helyi bottegaban, ahol Rossella és férje a narancsvirág, a szicíliai jázmin és a fügekaktusz fuvallatával varázsol el minket.

Ebédre a tésztát ezúttal mindenki saját kezűleg készíti el, egy mini főző tanfolyamon. A munka jutalmaként később ellátogatunk egy közeli borospincéhez, ahol a cantina megtekintése után megízleljük a helyi borokat, majd következik a helyi termékekből elénk varázsolt vacsora.


Ötödik nap

Reggeli után csomagok elrendezése, majd privát transzfer Palermóba. Ismerkedés a vibráló hangulatú várossal, melyet a Monte Pellegrino hegy ölel körbe. Romos épületek, elegáns paloták, szűk sikátorok, harsányan csobogó szökőkutakban letörött végtagú szobrok, az antik és a műanyag giccs keveréke, az ellentétek élő mozifilmje. Városi sétánk közben bőséges
helyi street food és édesség kóstolás, majd búcsúzásul egy  aperitivo.

Indulás a repülőtérre 17.30 órakor.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.