Madrid - Marrakech
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

8 napos "Madrid - Marrakech"

Időpontok:
2023. okt. 21 - 28.
Szabo Mikael
Mikael

A Culinarium megálmodója és alapítója. Nemzetközi hátterű gyakori utazó, nagy gourmet, közepes szakács, de mások szerint mindenhez ért egy kicsit, és persze szeret beszélni.

Részvételi díj: 1 390,00 EUR

2023 tavaszán, amikor nálunk még sötétszürke és hideg a táj, ellátogatunk a napsütötte Marokkóba, de előbb pár napra Spanyolországba ahol Madriddal kezdjük a Marokkói utunkat hisz közvetlenül Magyarországról nem lehet Marokkóba repülni.

A kaland a helyszinen "all inclusive" tehát mindent tartalmaz úgymint az elegáns szállodát Madridban, és a gyönyörű Riadh-ot Marrakech-ben, Minden transzfert úgymond a reptértől a reptérig, minden nap reggelit, könnyű ebédet és vacsorát helyi jellegzetes italokkal. Mindemellett Mikael felkészült, történelmi. és gasztronómiai anekdótákkal fűszerezett idegenvezetését. 

A gasztrokaland tartalma és fénypontjai:

 • minden helyi transzfer, Madridban és Marrakechben
 • 3 éjszaka szállás Madridban, egy 4*-os szállodában
 • 4 éjszaka szállásMarrakechben, egy igazi mesés Riyadh-ban
 • Minden nap bőséges reggeli
 • 6 ültetett vacsora, izgalmas spanyol- és marokkói vendéglőkben
 • Piaclátogatás Madridban, kóstolásokkal
 • Félnapos vezetett városnézés Madridban, magyar idegenvezetővel
 • Marjorelle kertek látogatása
 • Saad sírok, Bahai palota Marrakechben
 • Esti kalandtúra a Marrakech-i Medinában
 • Kutubiyya mecset látogatása
 • fűszerpiac, kovácsok negyede és persze a cserjzők piaca


Vázlatos Kalandterv*


Első nap, szombat, Március 18

Délutáni érkezés Madridba ahol a gyönyörű szállodánkba megérkezve elfoglaljuk a szobáinkat. Első ismerkedés és séta a városban. Betérünk egy Tapas- vagy Pintxos bárba egy aperitivora meg pár tapasra. Hagyjuk magunkat terelni, hisz szombat este van.

Második nap, vasárnap, Március 19

Vasárnap lévén kicsit később reggelizünk, talán ha az időjárás megengedi, fent a teraszon, a medence mellett. Reggeli után Henivel találkozunk, aki évek óta Madridban él, és profi idegenvezetőként mutatja be azt a csodálatos várost olyanoknak mint nekünk akik nem egy buszból akarunk jobbra-balra nézni. Egy félnapos sétára indulunk amely végpontja egy csodás kis vendéglő ahol mélyebbre ereszkedünk a spanyol konyhatudományba.

Madrid rengeteg felfedeznivalóval vár. Aki nem akar saját menedzsmentben sétálni, az eljön velem az Il Rastro-ra, a minden vasárnap megtartott fantasztikus bolhapiacra. Források szerint ezt a piacot 1740 óta tartják vasárnaponként a Plaza de Cascorron. Csak találunk valami agyamentet amit elbír a bőröndünk! Este közös vacsora - én intézem!


Harmadik nap, hétfő, Március 20

Ezen a napon reggeli után belevetődünk a spanyol gasztronómia világába: San Miguel híres piaca vár ránk. Míg a tegnapi Rastro limlomról, designről és merész ruházatról szólt, San Miguel csakis étel- és ital, de az egy olyan bőségben és sokaságban hogy az embernek a lélegzete eláll!

A piacon ebédelünk valami finomat, majd mindenki önálló shoppingnak ered hisz ez az utolsó délutánunk a spanyol fővárosban, és szerintem Madrid az egyik legizgalmasabb bevásárlóhelye Európának - csaxólok!

Negyedik nap, kedd, Március 21

A reggeli kicsekkolás után irány a repülőtér, irány Marrakech! Az időeltolódás miatt a repülés csak 40 percünkbe "kerül", és már le is szállunk a vörös városba az egykori királyi fővárosba, Marrakechbe. Gyors transzfer a csodás kis Riyad-unkhoz majd azonnal egy kis séta egy helyi kis vendéglőbe melynek a tetőteraszáról megkapjuk az első benyomást Marrakech zsivalygó Medinájáról, vagyis az óvárosáról.


Délután Ben Youssuf madras és persze az első találkozásunk a csodás Jemaa-El-Fna térrel, ahol foghúzók, kígyóbűvölők, birkaszemsütödék és egyéb nem megszokott vigadalom vár ránk. Este közös vacsora melynél kézzel mártogatva megbeszéljük a benyomásainkat.


Ötödik nap, szerda, Március 22

Ezen a napon egy csodálatos keleti cukrázdába látogatunk már reggel, hogy a legjobb helyen kóstoljuk a híres marokkói édességeket. Innen a Souk des Épices lesz a délelőtt célpontja, a fűszerek piaca. Minden amit színben, illatban el tudsz képzelni, itt fog körülöttünk pompázni! Instagram füstölni fog a sok színes képtől. A piac mellett gyors snack ebédre majd mindenki - miután bekapcsoltuk a telefonon a lokátorokat - önállóan fedezheti fel a Medinát.

Este találkozunk, és egy vezetett esti sétára megyünk a zegzugos Medinában míg fáradtan a la trou au mur, vagyis a lyuk a falban nevű vendéglőben vacsorázunk

Hatodik nap, csütörtök, Március 23

Ez a nap a kultúráé hisz nem lehet csak enni. Reggeli után két igazán izgalmas Soul-ot látogatunk: a cserzők piacát ahol csak a Marokkóban található élénk színű bőrárukat nézünk (itt illik javasolnom, hogy ne tele bőrönddel utazzunk, hisz annyi de annyi szép dologgal fogunk találkozni),majd a kovácsok negyedébe megyünk, ahol azokat a csodás fém tárgyakat látjuk ezerrel amely minden modern otthonból pillanat alatt egy mesés távol keleti palotát képes teremteni.

Délután a Saad sírokat meg a Bahia palota maradványait tekintjük meg hisz kis kultúra kell. Este egy tető teraszon hallgatunk cool zenét egy jam session alakjában. Ott is vacsorázunk 

Hetedik nap, péntek, Március 24

Ez a péntek, azon felül, hogy a muzulmánok szent napja mint nekünk a vasárnap, az egy hónapos böjtnek, a Ramadannak az első napja. A délelőttöt a hatalmas Kutuybiyya mecsetnél kezdjük. Megtekintjük a  belsejét is, hisz ez a mecset azon kevesek egyike amelyet meg is lehet látogatni. Majd a Jemaa El Fnaa téren zárjuk a délelőttöt egy utcai étkezdénél. 

Délután Yves St.Lauren nyomain haladva meglátogatjuk a Marjorelle kerteket, melynek épületeinek a kék színe a Marjorelle kéknek adták a nevét. A kertek az egész világon ismertek, egy igazi világcsoda.

Este búcsúvacsora egy ehhez illő helyen!

Nyolcadik nap, szombat, Március 25

Ez az utazás napja. Reggel kicsekkolás után a reptérre megyünk ahonnan Madridba repülünk ahol egy rövid pihenés után hazafelé indulunk Budapestre. Véget ér ez a gasztrokalandunk, amely reményeim szerint mély nyomokat hagy bennünk, és újabb barátságokat teremtett.  

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.