Madrid - Marrakech
Tuscany

Gasztrotúrák-, élmények külföldön

8 napos "Madrid - Marrakech"

Időpontok:
Részvételi díj: 1 390,00 EUR

Ezen a kulináris/kulturális túrán ellátogatunk a napsütötte Marokkóba, de előbb pár napra Spanyolországba ahol Madriddal kezdjük utunkat hisz közvetlenül Magyarországról nem lehet Marokkóba repülni. 

A kaland a helyszinen "all inclusive" tehát mindent tartalmaz úgymint az elegáns szállodát Madridban, és a gyönyörű Riadh-ot Marrakech-ben, Minden transzfert úgymond a reptértől a reptérig, minden nap reggelit, könnyű ebédet és vacsorát helyi jellegzetes italokkal. Mindemellett Mikael felkészült, történelmi. és gasztronómiai anekdótákkal fűszerezett idegenvezetését. 

A gasztrokaland tartalma és fénypontjai:

 • minden helyi transzfer, Madridban és Marrakechben
 • 3 éjszaka szállás Madridban, egy 4*-os szállodában
 • 4 éjszaka szállásMarrakechben, egy igazi mesés Riyadh-ban
 • Minden nap bőséges reggeli
 • 6 ültetett vacsora, izgalmas spanyol- és marokkói vendéglőkben
 • Piaclátogatás Madridban, kóstolásokkal
 • Félnapos vezetett városnézés Madridban, magyar idegenvezetővel
 • Marjorelle kertek látogatása
 • Saad sírok, Bahai palota Marrakechben
 • Esti kalandtúra a Marrakech-i Medinában
 • Kutubiyya mecset látogatása
 • fűszerpiac, kovácsok negyede és persze a cserjzők piaca


Vázlatos Kalandterv*


Első nap

Délutáni érkezés Madridba ahol a gyönyörű szállodánkba megérkezve elfoglaljuk a szobáinkat. Első ismerkedés és séta a városban. Betérünk egy Tapas- vagy Pintxos bárba egy aperitivora meg pár tapasra. Hagyjuk magunkat terelni, hisz ilyenkor, este a legszebb a város.

Második nap

A hosszú utazás után kicsit később reggelizünk, talán ha az időjárás megengedi, fent a teraszon, a medence mellett. Reggeli után Henivel találkozunk, aki évek óta Madridban él, és profi idegenvezetőként mutatja be azt a csodálatos várost olyanoknak mint nekünk akik nem egy buszból akarunk jobbra-balra nézni. Egy félnapos sétára indulunk amely végpontja egy csodás kis vendéglő ahol mélyebbre ereszkedünk a spanyol konyhatudományba.

Madrid rengeteg felfedeznivalóval vár. Aki nem akar saját menedzsmentben sétálni, az eljön velem az El Rastro negyedbe. Csak találunk valami agyamentet amit elbír a bőröndünk! Este közös vacsora - én intézem!


Harmadik nap,

Ezen a napon reggeli után belevetődünk a spanyol gasztronómia világába: San Miguel híres piaca vár ránk. Míg a tegnapi Rastro limlomról, designről és merész ruházatról szólt, San Miguel csakis étel- és ital, de az egy olyan bőségben és sokaságban hogy az embernek a lélegzete eláll!

A piacon ebédelünk valami finomat, majd mindenki önálló shoppingnak ered hisz ez az utolsó délutánunk a spanyol fővárosban, és szerintem Madrid az egyik legizgalmasabb bevásárlóhelye Európának - csaxólok!

Negyedik nap

A reggeli kicsekkolás után irány a repülőtér, irány Marrakech! Az időeltolódás miatt a repülés csak 40 percünkbe "kerül", és már le is szállunk a vörös városba az egykori királyi fővárosba, Marrakechbe. Gyors transzfer a csodás kis Riyad-unkhoz majd azonnal egy kis séta egy helyi kis vendéglőbe melynek a tetőteraszáról megkapjuk az első benyomást Marrakech zsivalygó Medinájáról, vagyis az óvárosáról.

Délután Ben Youssuf madras és persze az első találkozásunk a csodás Jemaa-El-Fna térrel, ahol foghúzók, kígyóbűvölők, birkaszemsütödék és egyéb nem megszokott vigadalom vár ránk. Este közös vacsora melynél kézzel mártogatva megbeszéljük a benyomásainkat.


Ötödik nap

Ezen a napon egy csodálatos keleti cukrázdába látogatunk már reggel, hogy a legjobb helyen kóstoljuk a híres marokkói édességeket. Innen a Souk des Épices lesz a délelőtt célpontja, a fűszerek piaca. Minden amit színben, illatban el tudsz képzelni, itt fog körülöttünk pompázni! Instagram füstölni fog a sok színes képtől. A piac mellett gyors snack ebédre majd mindenki - miután bekapcsoltuk a telefonon a lokátorokat - önállóan fedezheti fel a Medinát.

Este találkozunk, és egy vezetett esti sétára megyünk a zegzugos Medinában míg fáradtan a la trou au mur, vagyis a lyuk a falban nevű vendéglőben vacsorázunk

Hatodik nap

Ez a nap a kultúráé hisz nem lehet csak enni. Reggeli után két igazán izgalmas Soul-ot látogatunk: a cserzők piacát ahol csak a Marokkóban található élénk színű bőrárukat nézünk (itt illik javasolnom, hogy ne tele bőrönddel utazzunk, hisz annyi de annyi szép dologgal fogunk találkozni),majd a kovácsok negyedébe megyünk, ahol azokat a csodás fém tárgyakat látjuk ezerrel amely minden modern otthonból pillanat alatt egy mesés távol keleti palotát képes teremteni.

Délután a Saad sírokat meg a Bahia palota maradványait tekintjük meg hisz kis kultúra kell. Este egy tető teraszon hallgatunk cool zenét egy jam session alakjában. Ott is vacsorázunk 

Hetedik nap

Ez a péntek, azon felül, hogy a muzulmánok szent napja mint nekünk a vasárnap, az egy hónapos böjtnek, a Ramadannak az első napja. A délelőttöt a hatalmas Kutuybiyya mecsetnél kezdjük. Megtekintjük a  belsejét is, hisz ez a mecset azon kevesek egyike amelyet meg is lehet látogatni. Majd a Jemaa El Fnaa téren zárjuk a délelőttöt egy utcai étkezdénél. 

Délután Yves St.Lauren nyomain haladva meglátogatjuk a Marjorelle kerteket, melynek épületeinek a kék színe a Marjorelle kéknek adták a nevét. A kertek az egész világon ismertek, egy igazi világcsoda.

Este búcsúvacsora egy ehhez illő helyen!

Nyolcadik nap

Ez az utazás napja. Reggel kicsekkolás után a reptérre megyünk ahonnan Madridba repülünk ahol egy rövid pihenés után hazafelé indulunk Budapestre. Véget ér ez a gasztrokalandunk, amely reményeim szerint mély nyomokat hagy bennünk, és újabb barátságokat teremtett.  

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.