Culinarium Európában
Tuscany

Culinarium Európában

Prosecco, Grappa és Velence
Velence, Olaszország

Következő szabad időpont:
2022. szept. 26 - okt. 01.

Ez a Culinarium új, "mozgó" gasztrotúrája. Budapestről indulunk, és oda is viszünk vissza, így nincs plusz repülőköltség, és mivel busszal megyünk, be is tudsz vásárolni és hazavinni amit vettél.

Megkóstoljuk Prosecco vidékén a két DOCG területet, Valdobbiadene és Asolo völgyében. Jacopo Poli grappa mester gyárába látogatunk, Velencébe a Lidon lakva cicchettiket eszegetünk az "igazi" Spritz-szel. Ez a kurzus egy élmény lesz!

Szicília Gasztrotúra
Szicília, Olaszország

Következő szabad időpont:
2023. ápr. 08 - 15.

Szicília "Olaszország a köbön": hangosabban beszélnek, több a Vespa, több ruha lóg az utca felett száradni, zamatosabbak az ízek, és jobban perzsel a nap. Gyertek velem kis, 8 fős csoportban, és fedezzük fel a sziget kulináris és kulturális kincseit! Lesz tonhal, szardínia, sőt tengeri sün is (annak aki bevállalja)! 

Culinarium gasztrotúrák Európában

Az elmúlt 8 év alatt már több mint 1200 Culnariumos látogatott meg minket Toszkánában, nagyon sokan nem is csak egyszer, sőt néhányan már több mint öt alkalommal. Tudjuk, hogy még a gombócból is megárt a sok, így 2018-ban elkezdtünk új, izgalmas gasztro-célpontokat keresni és 2019-ben meg is tartottuk az első „nem-toszkán” kurzusunkat Thaiföldön, melyet további 3 kurzus követett Ázsiában.

Többen jeleztétek, hogy talán közelebbi célpontok (Ryanair és Wizzair távolságban) jobban alkalmasak egy 5-8 napos kiruccanásra, és ezzel teljesen egyet is értünk. 2022 tavaszán indulnak a Szicíliai és Velencei Culinariumok, ahol ugyan Olaszországban maradunk, de az ország két teljesen más, és nagyon különleges vidékét fedezzük fel. De itt nem állunk meg.

Még ebben az évben megtartjuk a (Covid miatt) már kétszer eltolt Portói kurzust, ahol nem csak a fortifikált borairól híres várost, hanem vonattal, sőt hajóval a Douro völgyét és megjárjuk. Ezeken a túrákon kevesebbet dolgozunk a konyhában, hisz privát villákban és kis, csodás szállodákban leszünk, ahol nem mindig adott a létszámunkra alkalmas főzőhely, de igyekszünk mindig legalább egy közös főzést beiktatni, legyen az egy helyi mammánál, vagy egy helyi szakáccsal.

Mivel a gasztronómia a közös nevezője minden Culinarium kurzusnak, nem hiányozhat többé egy francia helyszín sem! 2022-től Provence is felkerül a célpontjaink listájára. Mivel minden új helyszínen a Toszkánából megszokott minőséget és helyi tudást akarjuk biztosítani, sok előmunkát igényel egy új célpont megnyitása, így egy évben 4 új úti cél a legtöbb, amit be tudunk vállalni. Cserébe 2-3 évig nem változtatunk rajtuk.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.