Culinarium Európában
Tuscany

Culinarium Európában

Velence - más szemekkel
Velence, Olaszország

Következő szabad időpont:
2022. szept. 07 - 11.

További időpontok:
  • 2022. okt. 12 - 16.

Velence - ahogyan még soha sem láttad!  

Velence közepében, egy saját, belső udvaros házban lesz a bázisunk. Innen kutatjuk fel Velence gasztronómiai érdekességeit. Látunk majd csendes kerteket, szőlősorokat, articsóka ültetvényeket, piacokat meg borászatokat. Kóstolgatunk, főzünk, tésztát sodrunk és tanulunk, de főleg jó társaságban nevetünk, beszélgetünk, és jól érezzük magunkat. Az egyik napon pedig vonattal Bassano del Grappaba látogatunk, ahol a két világhírű Grappa készítőt, Polit és Nardinit látogatjuk meg.

Ez csodálatos 5 nap lesz, tele élménnyel. Tarts velünk! 

Szicília Gasztrotúra
Szicília, Olaszország

Következő szabad időpont:
2023. ápr. 01 - 08. - 4 szabad hely

Szicília "Olaszország a köbön", hangosabban beszélnek, több a Vespa, több ruha lóg száradni, zamatosabbak az ízek, és jobban perzsel a nap. Gyertek Mikaellel, kis csoportban. Lesz tonhal, szardinia, sőt tengerisün is! 

Culinarium gasztrotúrák Európában

Az elmúlt 8 év alatt már több mint 1200 Culnariumos látogatott meg minket Toszkánában, nagyon sokan nem is csak egyszer, sőt néhányan már több mint öt alkalommal. Tudjuk, hogy még a gombócból is megárt a sok, így 2018-ban elkezdtünk új, izgalmas gasztro-célpontokat keresni és 2019-ben meg is tartottuk az első „nem-toszkán” kurzusunkat Thaiföldön, melyet további 3 kurzus követett Ázsiában.

Többen jeleztétek, hogy talán közelebbi célpontok (Ryanair és Wizzair távolságban) jobban alkalmasak egy 5-8 napos kiruccanásra, és ezzel teljesen egyet is értünk. 2022 tavaszán indulnak a Szicíliai és Velencei Culinariumok, ahol ugyan Olaszországban maradunk, de az ország két teljesen más, és nagyon különleges vidékét fedezzük fel. De itt nem állunk meg.

Még ebben az évben megtartjuk a (Covid miatt) már kétszer eltolt Portói kurzust, ahol nem csak a fortifikált borairól híres várost, hanem vonattal, sőt hajóval a Douro völgyét és megjárjuk. Ezeken a túrákon kevesebbet dolgozunk a konyhában, hisz privát villákban és kis, csodás szállodákban leszünk, ahol nem mindig adott a létszámunkra alkalmas főzőhely, de igyekszünk mindig legalább egy közös főzést beiktatni, legyen az egy helyi mammánál, vagy egy helyi szakáccsal.

Mivel a gasztronómia a közös nevezője minden Culinarium kurzusnak, nem hiányozhat többé egy francia helyszín sem! 2022-től Provence is felkerül a célpontjaink listájára. Mivel minden új helyszínen a Toszkánából megszokott minőséget és helyi tudást akarjuk biztosítani, sok előmunkát igényel egy új célpont megnyitása, így egy évben 4 új úti cél a legtöbb, amit be tudunk vállalni. Cserébe 2-3 évig nem változtatunk rajtuk.

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.