Olaszország Ízei - Észak Olaszország
Tuscany

Culinarium események Budapesten

Olaszország Ízei - Észak Olaszország

Időpont: 2022. febr. 17., 18:00
Költség: 23 900 Ft

Kóstoljuk végig Olaszországot!


3 részes „Olaszország ízei” est Bencze Vikivel, a Culinarium háziasszonyával és Bálint Lacival, a Winelovers100 zsűrijének elnökével.

Szeretettel várunk Titeket 2022.02. 17.-én, a Borganika főzőiskolába, ahol az első alkalommal Észak Olaszországba repítünk Titeket!
Hét kiváló tétel kerül a poharunkba, de éhesek sem maradunk, hisz Piemonte és Veneto régió válogatott finomságait kóstoljuk és főzzük le Veletek.
Az este folyamán Laci bemutatja a régiókra jellemző borokat, mesél a hagyományokról, a végeláthatatlan számú és néha kimondhatatlan nevű szőlőfajtákról. A bor-étel párosítás is nagy hangsúlyt kap az este, átbeszéljük, hogy mit, mivel és miért kombinálunk.
A könnyebb tételekhez bruschetta válogatás, általunk gyúrt tészta és fehérboros babkrémlevest készítünk, a testesebb ízek kísérője pedig a polentával tálalt vaddisznópörkölt lesz. A karakteres grappánk mellé a desszertünk piemontból érkezik majd az asztalunkra, e régió világhíres mogyorója kerül a lágyan olvadó csokoládémoussera.
A program díja 23.900 Ft per fő, ami tartalmazza a 7 tételes kóstolást és az 5 fogásos vacsorát.
Aki szeretné az ismereteit tovább bővíteni az már most tud jelentkezni a következő két eseményre, Közép- és Dél- Olaszország ízeire, ami szintén hasonló tematikával 21.900 Ft-ért lesz elérhető a visszatérő Vendégeinknek.

Bemutatkozunk:Bálint Laci DipWSET:
Az összes itthon fellelhető bortanfolyam elvégzése után egyenes út vezetett a WSET londoni diploma kurzusára, amelyet 2009-ben végeztem el. Azóta oktatok a Borkollégiumban; korábban borászatot vezettem, most pedig főleg borászati szaktanácsadással segítem néhány belföldi és külföldi pincészet munkáját.
A Winelovers100 zsűrijének vagyok az elnöke és több, mint 10 éve rendszeresen bírálok a BORIGÓ magazinnak.Bencze Viktória:
A Culinarium egyik alapítójaként, az Olaszországban tartott gasztrokurzusaink alatt számos helyi borászattal és gasztronómiával kapcsolatos olasz emberrel és céggel kerülhettem kapcsolatba, barátságba, legyen az borász, sajtkészítő, olívaolajkészítő, pesztógyártó vagy szakács.
A több éve Toszkánában szerzett gasztronómiai tapasztalataimat szeretném átadni minden erre nyitott érdeklődőnek.

Foglalás
Kérdeznél?

Az esemény szervezője

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.