Főzőest - Sáfrányos Január
Tuscany

Culinarium események Budapesten

Főzőest - Sáfrányos Január

Időpont: 2022. jan. 28., 18:00
Költség: 19 800 Ft

Talán a legősibb fűszerek egyike a sáfrány, már az ókorban is használták, mint afrodiziákum.

Tudtátok, hogy a sáfrányvirágnak csak a bibéjét használják fel, így kb. 450 gramm fűszerhez 75.000 virágra van szükség?
Tudtátok, hogy javítja a hangulatot és erős antioxidáns?
Na de, hogy mit érdemes még tudni erről a különleges növényről, vagy inkább fűszerről, hogy használjuk fel a konyhánkban, mivel passzol úgy igazán? - Erre kapjuk meg a válasz ezen az estén, gyertek, színesítsük, bővítsük a gasztronómiai tudásunkat! - Főzzetek a Culinariummal!

Négy fogást készítünk ezen az estén, természetesen mindegyikben megjelenik a sárga arany.
Előételünk érlelt bresaola lesz, amit lágy, sáfrányos krémsajttal bolondítunk.
A sáfrány a hallal is jó barátságban van, biztos Ti is ezt fogjátok gondolni, ha beleharaptok a sáfrányos-füstölt kardhalas bruschettába.
Majd nekiállunk gnocchit készíteni, amiket persze sáfrányos krémbe hempergetünk. Az i-re a pontot a krumpligombócokra reszelt narancshéj fogja megadni.
Fő ételünk a saltimbocca, a borjúszelet lesz, amit sáfránykrémmel locsolunk.
Az este desszertje az aranysárga creme Brulet, ami a passiógyümölccsel remekül passzol.
A program díja 19.800 Ft / fő.
A jókedv és a prosecco az estén garantált.

Foglalás
Kérdeznél?

Az esemény szervezője

Weboldalunkon cookie-kat használunk. Ezek működéséről bővebben itt olvashatsz.